Ivančani u triler završnici zamalo iznenadili Vindiju

Objavljeno: 24.10.2011. 20:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: e-ivanec

Košarkaši Vindije uknjižili su drugu prvenstvenu pobjedu u županijskom derbiju protiv Ivančice. Vindijaši su u Ivancu pobijedili domaćina 65-62, dok je Grafičar na domaćem terenu doživio visok poraz od Međimurja...

U prvoj četvrtini utakmice u Ivancu gosti iz Varaždina stigli u do prednosti od plus sedam, da bi je do odmora povećali na plus 19.  Prvo poluvrijeme obilježili su odličan napadački skok Vindije i loš šut Ivančana.

U trećoj četvrtini košarkaši Zlatka Manjerovića stavili su glave skupa i stigli na svega minus pet. U ekipi Vindije došlo je do opuštanja pa je Ivančica i vodila pet minuta prije kraja 55-48. Vindija se u pod kraj posljednje četvrtine konsolidrala i pobjedom potvrdila svoju neospornu kvalitetu. Precizniji s linije slobodnih bacanja bili su Varaždinci tako da je susret završio pobjedom Vindije rezultatom 65:62.

Najraspoloženiji igrači kod domaćina bili  su iskusni Morović sa 16, te povratnik na parket Komes sa 15 poena, dok je kod Vindije najistaknutiji igrač bio je Željko Novak koji je ubacio 22 poena. Bivši košarkaši Ivančice Skupnjak i Sakač postigli su osam, odnosno šest koševa.

Grafičar je u Ludbregu doživo težak poraz od iskusnije i kvalitetnije ekipe Međimurja, koja je pobijedil rezultatom 141-60.

Od prve četvrtine gosti su bili daleko kvalitetnija i bolja ekipa, a to se vidjelo i po rezultatu. Gosti su na odmor otišli sa plus 33. U posljednje dvije četvrtine svoju su prednost povećali na plus 71. Kod Međimurja najefikasniji bili su Mario Novak stariji sa 22 postignuta koša, dok je isti broj pogodaka postigao i Krajačić.

U sljedećem kolu Vindija na domaćem terenu dočekuje Bjelovar, a Grafičar i Ivančica odlaze na gostovanja kod Petra Zrinskog, odnosno Radnika.

Rezultati 2. kola A-2 lige sjever: Ivančica- Vindija 62-65, Grafičar-Međimurje 60-141, Čakovec-Petar Zrinski 70-64, Rudar Cimper-Mladost 69-76, Koprivnica-Radnika 69-71, Bjelovar-Podravac 78-87

Komentari