Ivančica je postala većinski vlasnik tvrtke Bambi

Objavljeno: 24.03.2013. 22:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Ivančica, tvornica obuće sa sjedištem u Ivancu, preuzela je većinsko vlasništvo nad varaždinskom tvornicom obuće Bambi, piše Varaždinski tjednik...

Tako su ivanečkoj tvrtki pripala sva prodajna mjesta Bambija, a u akviziciju je uključen i pogon u Jalkovcu u čiju je izgradnju uloženo preko 26 milijuna kuna.

Inače, Bambi, tvornica koja je s godinama proizvela brand dječje obuće, obiteljski je posao koji su Tomislav i Blanka Skoko pokrenuli još 1988. godine. Tvrtku su kasnije razvijala njihova djeca Ariana Pomper i Igor Skoko.

- Upravo 20. ožujka, navršili smo 25 godina postojanja, a za samo nekoliko mjeseci postajemo punopravna članica Europske unije. Zbog svega navedenog počeli smo razmišljati i djelovati izvan okvira poslovanja kojima smo se do sada vodili te se je time pojavila potreba da se iz obiteljske tvrtke transformiramo u poduzeće koje će se pripremiti za ulazak u Europsku uniju - priopćili su nam iz Bambija.

Kako ističu u varaždinskoj tvrtki, kako bismo se što bolje pripremili za navedeno potrebno se bilo dodatno ojačati i financijski i organizacijski, pošto tržište postaje sve konkurentnije, spremniji za izazove koji ih očekuju i koji su sad već prisutni na domaćem i inozemnom tržištu.

- Zbog gore spomenutog prije nekoliko mjeseci krenuli smo u pregovore koje smo prošli tjedan priveli kraju te tijekom ovog tjedna Bambi d.o.o. mijenja člansku strukturu. U većinski udio ulazi Ivančica d.d. respektabilna tvrtka koja je, kao što i sami znate, također jedan od vodećih proizvođača obuće i s kojom smo dogovorili stratešku suradnju pošto imamo puno zajedničkih točaka i potencijala strateške sinergije i integracije - navode u tvrki Bambi.

Snagom obiju kompanija iskoristit će se svi pozitivni potencijali kako bi se stvorila snažna strateška pozicija na tržištu, osigurao širi i kvalitetniji raspon proizvoda s dugoročnim ciljem stvaranja najboljeg maloprodajnog lanca dječje obuće i odjeće u Hrvatskoj i regiji.

Ovim novim poslovnim potezom Ivančica d.d. i Bambi d.o.o zajedno će ojačati svoju poziciju na tržištu, nastavit će kontinuirano raditi na razvoju novih proizvoda i razvoju strategije multi-kanalne distribucije.

U narednih nekoliko mjeseci izvršiti će se pripajanje glavnih poslovnih procesa i ljudskih resursa Bambija u Ivančicu d.d., što uključuje i integraciju svih distributivnih kanala oba društva i njihov jedinstveni nastup na tržištu prodaje i nabave. Poslovnim procesima i razvojnim strategijama u budućnosti će upravljati Ivančica d.d.

I Froddo i Bambi su dva poznata i etablirana branda kako na hrvatskom tržištu tako i u regiji, što dokazuju i dosadašnje brojne nagrade za kvalitetu i inovacije, te status Superbrands od 2009. godine, s time ova strateška odluka ima za cilj jačanje pozicije na domaćem i međunarodnom tržištu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika u ponedjeljak 25. ožujka.

Komentari