Ivanečki poduzetnici pisali novom ministru gospodarstva

Objavljeno: 20.12.2011. 09:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ivanec.hr

Članovi ivanečkog Poslovnog kluba uputili su pismo Ministarstvu gospodarstva i novom ministru. Kao najveće probleme gospodarstva izdvojili su unutarnju nelikvidnost, naplatu PDV-a i politiku poticaja u zapošljavanju.

U Poslovni klub Ivanec učlanjeno je inače 15 najvećih ivanečkih tvrtki, izvoznika i obrtnika. Budući da ih sve opterećuju isti ili slični problemi, dogovorili su se da napišu svoj prijedlog konkretnih mjera za otklanjanje prepreka i unaprijeđivanje gospodarstva te da ga pošalju ministarstvu i novom ministru.

- Hrvatska banka za obnovu i razvoj nije odradila gospodarsku zadaću koja joj je bila povjerena, a fondovi velik novac kojim raspolažu ne ulažu u domaće gospodarstvo, već ga radije „vrte“ u inozemstvu.  Uz otklanjanje najvećih problema, a to su unutarnja nelikvidnost i obveza uplate PDV-a odmah nakon izdavanja računa, treba riješiti i dugovanja države te promijeniti politiku poticaja u zapošljavanju – pišu ivanečki poduzetnici novom ministru.

Potporu za to dao im je i ivanečki gradonačelnik, uskoro potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić  naglasivši da će poticajne mjere nove Vlade vezane uz smanjenje doprinosa na plaće, uvođenje subvencija subvencije za izvoznike i integracija s europskim gospodarstvenicima, pridonijeti budućem bržem gospodarskom i industrijskom razvitku.


Izvor: ivanec.hr

Komentari