Ivanečki vatrogasci prošle godine zabilježili rekordni broj intervencija

Objavljeno: 29.03.2012. 09:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Prošle godine ivanečki vatrogasci odradili su rekordnu 91 intervenciju. Kakva li će tek biti ova vatrogasna godina u kojoj je ivanečki DVD do sredine ožujka već 52 puta jurio na teren?!

Tijekom 2011. godine članovi DVD-a Ivanec u rekordnoj 91 intervenciji bili su angažirani čak 3720 sati. Više od 30 puta gasili su požare, u deset navrata bila je potrebna njihova tehnička intervencija u prometnim nesrećama, a u pedeset navrata pružali su razne usluge, od kontroliranog spaljivanja površina do rušenja stabala, ispumpavanja bunara i dežurstava.

Kakva li će im tek biti ovogodišnja bilanca, zna li se da su do 24. ožujka intervenirali 52 puta, po nekoliko puta na dan jureći na teren gasiti vatru? 

Sve to bio je tek djelić mnogo šireg izvješća o radu ivanečkih vatrogasaca o kojemu je bilo riječi na njihovoj 124. godišnjoj skupštini. Iskustvo što se u tom društvu kumulira od daleke 1888. godine, obogaćeno doprinosom mladih, fakultetski obrazovanih vatrogasnih časnika i visoko obučenih vatrogasaca osposobljenih za razne vrste intervencija, i ovoga je puta došlo do punog izražaja na skupu koji je po načinu prezentacije bio velik iskorak u odnosu na uobičajene vatrogasne skupštine

Komentari