Ivanečki Vrhovec: proslava 100. obljetnice klanjateljice Dobroslave Medven

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.01.2013. 08:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u subotu, 12. siječnja misno slavlje u samostanu sestara klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu kod Ivanca u Varaždinskoj biskupiji.

Misnim slavljem sestra Dobroslava (Marija) Medven, klanjateljica koja živi u tom samostanu, zahvalit će Bogu na 100 godina života. Misa u samostanskoj kapeli Gospe Žalosne počinje u 18 sati.

Na početku slavlja okupljene će pozdraviti regionalna poglavarica Ana Marija Antolović koja će ukratko predstaviti život sestre Dobroslave, rodom iz Medven Drage iz župe Krašić, koja je u redovnički život ušla na poticaj zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Sestra Dobroslava Medven rođena je 12. siječnja 1913. godine, prije nekoliko godina obilježila je 70. obljetnicu redovničkih zavjeta, te je prva sestra iz Družbe sestara klanjateljica Krvi Kristove s regionalnim sjedištem u Zagrebu koja broji 200-njak sestara, koja će proslaviti ovaj jubilej.

Proteklih godina živi u samostanu Marije Suotkupiteljice u Ivanečkom Vrhovcu koji je izgrađen prije 20-tak godina, a u njemu danas žive 24 sestre, većinom starije životne dobi koje trebaju stalnu medicinsku skrb.

Komentari