Ivanečkim srednjoškolcima uručene njemačke jezične diplome prvog stupnja

Objavljeno: 28.09.2012. 15:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ivanec.hr

Trideset i troje učenika Srednje škole Ivanec je na Europski dan jezika, primilo svoje jezične diplome, a uručio im ih je Christian Vilmar, stručni suradnik za DSD u Varaždinskoj županiji.

Za prvu položenu razinu DSD programa učenici su učili u sklopu redovitog nastavnog programa njemačkog jezika, a učenici koji žele drugu, višu  razinu znanja, dolaze na dodatnu nastavu gdje se pripremaju i uče za diplomu koja će im, među ostalim, donijeti i dodatne bodove kod upisa na fakultet.

- Naši gimnazijalci imaju osamnaest predmeta, pripremaju se za maturu i upis na fakultet. I pored svih tih silnih obveza, oni su redoviti polaznici fakultativne nastave njemačkog jezika koja se održava po dva sata tjedno, a omogućit će im da polože i drugu razinu DSD njemačke jezične diplome - kazala je Silvija Hogge Buder, profesorica njemačkog jezika u ivanečkoj Srednjoj školi, u povodu dodjele DSD jezične diplome prve razine.

Mnoštvo fotografija s terenske nastave i s putovanja u Englesku i Austriju, s Olimpijskih igara u Londonu, s posjeta gradovima i raznim atraktivnim turističkim lokacijama – sve su to ivanečki srednjoškolci svojim kolegama i profesorima ispričali i pokazali na prezentaciji priređenoj u školskom amfiteatru.

Pokazali su svoju vještinu komuniciranja na engleskom i njemačkom jeziku, ali i želju da uče o drugim zemljama i kulturama.

Pritom nisu zaboravili na ljepotu hrvatskoga jezika i njegovih posebnosti i raznolikosti, pa je tom prilikom pročitan i tekst na izvornom bednjanskom govoru, što je posebno oduševilo sve okupljene.

Komentari