Ivanec

Ivkom na jesen kreće s asfaltiranjem prometnica oštećenih u aglomeracijskim radovima

Objavljeno: 04.08.2023. 18:34

Zadnja izmjena: 04.08.2023. 18:38

Sanacija i asfaltiranje prometnica u naseljima na području grada Ivanca koje su oštećene u radovima na gradnji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec počet će 1. listopada, a najesen se očekuje i početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže.

Dogovoreno je to na jučerašnjem koordinacijskom sastanku rukovodstva Ivkom-voda Ivanec kao investitora i nositelja projekta Aglomeracije Ivanec s predstavnicima svih četiriju tvrtki koje izvode radove – HIS-a iz Donje Višnjice, Cestnog podjetja Ptuj, GK Grupe iz Varaždina i Zagorje gradnje iz Zagreba. Direktor Ivkom-voda Ranko Zbodulja danas na sastanku u Gradskoj vijećnici izvijestio je o tome gradonačelnika Milorada Batinića,  izvijestili su iz Ivanca.

- U ovoj fazi radova obnovit će se sve raskopane prometnice i oštećene cestovne dionice, ukupno 7 kilometara, koje nisu u obuhvatu predstojećih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže. Dakle, one ulice u kojima su aglomeracijski radovi već izvedeni, a u kojima još predstoji rekonstrukcija vodovodne mreže, u ovoj se fazi neće asfaltirati jer doista ne bilo u redu da na njih položimo asfalt te da odmah nakon toga svjež asfalt idemo razbijati radi polaganja nove vodovodne mreže – izjavio je Zbodulja.

Cilj je, naime, da se na dionicama koje su već raskopane u aglomeracijskim radovima paralelno izvedu i radovi na polaganju novih vodovoda, budući da su sadašnji stari više od 50 godina i danas su u takvom stanju da se na njima često događaju kvarovi, a samim time i ozbiljni poremećaji u opskrbi vodom.

Zbodulja je kazao i da se početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže očekuje najesen. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode dale su suglasnost Ivkom-vodama da projekt rekonstrukcije vodoopskrbnih cjevovoda na dionicama na kojima se obavljaju radovi na izgradnji sustava Aglomeracije, kandidira za financiranje iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO). U Ivkom-vodama su tako već započeli s izradom projektne prijave na NPOO za projekt koji obuhvaća rekonstrukciju oko 10,5 km vodovoda i to za sljedeća naselja: Kaniža (600 m), Kaniža-Gečkovec (1.400 m), Vuglovec (1,700 m), Knapić (800 m), Kraševec (200 m), Ulica A. Cesarca (400 m), Ul. Braće Radić (600 m), Vinogradska ulica i Ulica O. i P. Hrazdira (800 m) te naselje Punikve (3.600 m).

Kako je Zbodulja kazao, Ivkomu je odobreno da s istim izvođačima koji izvode aglomeracijske radove ugovori i radove na rekonstrukciji vodovoda, pa očekuju početak radova na vodovodima najesen, a to znači da bi nakon toga obnova i asfaltiranje navedenih prometnica i ulica realno uslijedilo u proljeće iduće godine.

Komentari