Izabrano novo vodstvo varaždinskog HNS-a, Josip Dreven novi predsjednik

Objavljeno: 22.03.2012. 12:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: HNS Varaždin

Na izbornoj skupštini varaždinskog ogranka HNS-a dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika Josip Dreven izabran je jednoglasno od strane 114 delegata za predsjednika podružnice HNS-a Varaždin koja broji 1.500 registriranih članova. Povjerenje su dobili i Jelena Zrinski Berger te Branko Godinić koji su postali potpredsjednici gradske organizacije, a na skupštini je izabrano i četrnaest članova Predsjedništva podružnice, četrdeset i pet članova Županijske skupštine te dvadeset i osam članova Sabora HNS-a.

Novoizabrani šef varaždinskog HNS-a zahvalio je članovima stranke na ukazanom povjerenju te istaknuo kako mu je čast, ali i velika odgovornost obavljati ovu funkciju. Istaknuo je i kako će novo vodstvo pružati snažnu podršku i pomoć aktualnoj gradskoj vlasti.

- Svjesni smo koliko su rada i truda uložili sadašnji gradonačelnik i naši gradski vijećnici dok su bili oporba kako bi javnost i institucije u ovom gradu i državi uvjerili u to da bivša vlast ne vodi Varaždin u dobrom smjeru te kako bi se sve to zaustavilo. Sada je opet pred nama velik posao, a malo vremena jer smo na prijevremene izbore u gradu izašli s planom za pet godina i na nama je da ga ostvarimo. Lokalni izbori se bliže i zbog toga nam je osnovni cilj dobiti većinu u Gradskom vijeću i gradonačelnika grada Varaždina kako bismo realizirali sve zacrtano - istaknuo je Josip Dreven koji je kao glavne ciljeve u svom mandatu izdvojio povećanje broja članova na 8% ukupnog biračkog tijela, odnosno na 2 tisuće članova te privlačenje i aktiviranje mladih unutar Podružnice i intenziviranje rada na terenu kroz organizaciju brojnih aktivnosti.

Kao poseban cilj istaknuo je podizanje sustava vrijednosti u politici na nivo koji Varaždin zaslužuje, „zbog svoje povijesti, zbog kulture i zbog ljudi koji u njemu žive.“

- Želimo preuzeti punu odgovornost za bolju budućnost i strateški razvoj ovoga grada, svjesni da nas povjerenje koje smo dobili na izborima obvezuje upravo na to. Naše je jamstvo naš čisti obraz i naša odlučnost da program koji smo ponudili i ostvarimo, a kroz to onda i vratimo, sada poljuljano, povjerenje građana prema politici. Za to ću se zalagati - poručio je na kraju Dreven, inače bivši gradski, a sadašnji županijski vijećnik, po struci inženjer prometa.

Novi potpredsjednici također su izrazili uvjerenje u dobru suradnju sa sadašnjim gradskim dužnosnicima te su najavili skoru izradu i predstavljanje detaljnog programa kroz koji će se voditi briga o svim generacijama Varaždinaca.

Inače, Jelena Zrinski Berger magistrica je znanosti s višegodišnjim iskustvom u strateškom planiranju i pisanju EU projekata, dok je Branko Godinić inženjer radiologije i dugogodišnji stranački aktivist.

Novo vodstvo varaždinskog HNS-a izabrano je nakon što su dosadašnji vođe, sadašnji gradonačelnik i njegova zamjenica Goran Habuš i Natalija Martinčević podnijeli ostavke jer se zbog angažmana u Gradskoj vijećnici nisu više bili u mogućnosti posvetiti radu u stranci.

Komentari