Izaslanstvo županije u posjetu varaždinskim vatrogascima na moru

Objavljeno: 21.08.2012. 09:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Varaždinska županija

Vatrogasci iz Varaždinske županije i ovo su ljeto proveli na moru, ali ne na godišnjem odmoru, nego na poslu, odnosno kao ispomoć kolegama na moru.

Već tradicionalno članovi DVD-ova s područja ivanečke regije dislocirani su s autocisternom DVD-Ivanec u Jelsi na otoku Hvaru.

Od ove su godine po četiri profesionalna i dva dobrovoljna vatrogasca dislocirana i u Platu kod Dubrovnika, uz smjensko dežuranje na polutoku Prevlaci.

Nova je lokacija i u Pučišćima na Braču, a koju pokrivaju vatrogasci iz DVD-a Varaždin i DVD-a Bedenec, koristeći pritom autocisternu DVD-a Bedenec.

S obzirom na česte požare koji ove godine haraju priobaljem, u istima nisu bili angažirani samo spomenuti vatrogasci koji planski dislocirani, već su u dva navrata izvanredno angažirane i dodatne snage.

Vozila i ljudstvo bili su tako hitno upućeni u pripomoć tijekom gašenja velih požara kod Crikvenice i Kule Norinske.

Svoju su potporu angažmanu dislociranih vatrogasaca iskazali čelnici Varaždinske županije i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, posjetivši svoje pripadnike na dislokacijama.

U sastavu izaslanstva bili su zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Biškup, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš.

Tijekom obilaska svih područja na južnom Jadranu, a na kojima su ove godine bili angažirani vatrogasci s područja Varaždinske županije, iskazano je puno poštovanje prema njihovim kolegama iz Varaždinske županije, uvažavajući prije svega iskustvo koje pojedini kontinentalni vatrogasci imaju u gašenju požara svojstvenih priobalju.

Tijekom obilaska održan je i radni sastanak s čelništvom Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno predsjednikom Mišom Miloslavićem, županijskim vatrogasnim zapovjednikom Stjepanom Simovićem i tajnikom Stjepom Bašicom.

Posebno je dojmljiv bio posjet vatrogascima koji dežuraju na najjužnijem dijelu hrvatskog kopna, odnosno poluotoku Prevlaci, a koji je danas na žalost poprilično zapušten.

U razgovorima s čelnicima ispostave Državne intervencijske postrojbe u Pučišćima na Braču, razmatrani su problemi u svakodnevnim aktivnostima vatrogasnih postrojbi u zemlji, a posebice na priobalju. Dislocirani vatrogasci pohvaljeni su zbog svojeg angažmana.

S obzirom na najavljeno daljnje sušno razdoblje u cijeloj zemlji, za očekivati je na žalost daljnje pojačane aktivnosti vatrogasaca na gašenju požara u priobalju, a u čemu će i dalje aktivno sudjelovati vatrogasne snage s područja Varaždinske županije.

Komentari