Izložbom i koncertom započeli Dani ludbreške Svete nedjelje

Objavljeno: 19.08.2012. 11:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: .performer-studio.com

Izložbom biblijskih sakralnih motiva i koncertom duhovne glazbe započeli su ovogodišnji Dani ludbreške Svete nedjelje. Izložbu „Biblijski sakralni motivi“ sabrani iz ludbreških obitelji, koja se može razgledati u prostoru Restauratorskog centra otvorio je gradonačelnik Marijan Krobot, javlja Ludbreg.hr.

Na izložbi su predstavljeni radovi Vladimira Vlatka Blažanovića, Stipe Ivaniševića, Tihomira Lončara, Vladimira Meglića, Željka Mucka, Gorana Petrača, Fadila Fejzovića, Ivice Šiška, Vanje Radauša i Davorina Radića.

Ovakva izložba bila bi velika i u Zagrebu. Riječ je o značajnim djelima. Drago mi je da upravo ovime započinju Dani ludbreške Svete nedjelje. Postavljen je visok standard i nadam se da će se tim pravcem i dalje ići – kazao je akademski slikar, Ludbrežanin Goran Petrač.

Izložba se održava u organizaciji Rotary kluba Ludbreg, Župe Ludbreg i Grada Ludbrega.

Poslije otvorenja izložbe u atriju dvorca Batthyany održan je koncert duhovne glazbe u izvođenju Antonia Tkalca, varaždinskog pjevača, skladatelja i kantautora duhovne i svjetovne glazbe.

Gosti na koncertu „pod zvijezdama“ i pratnja bili su Željko Martinković, voditelj Pjevačkog društva mladih „Trinitas“ te župni vikar Tihomir Kosec.

Komentari