Još jedna sjajna generacija varaždinskih nogometaša pred raspadom

Objavljeno: 21.06.2012. 15:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Kadeti NK Varaždina sezonu su završili na petom mjestu ljestvice, a samo dva boda dijelila su Kastelove pulene od trećeg mjesta. Riječ je o sjajnoj i vrlo perspektivnoj generaciji, no „klapa“ koju čine igrači rođeni 1995. i 1996., vjerojatno će se raspasti. Uzrok tome je neriješeno pitanje NK Varaždina koje roditeljima ne daje nikakve garancije da će njihovi sinovi napredovati u nogometnom smislu...

Vrata kadeta branili su Težak i Mikić, stoperski par činili su Senić i Novoselec, bokove su zatvarali Cvek i Stolnik, u veznom redu igrali su Kolarić, Rog i Postonjski, dok su najistureniji bili Borak, Marciuš i Ujlaki.

"Dirigentsku palicu potonjeg orkestra" imao je bivši igrač Varteksa Zoran Kastel čija je momčad bila vrlo usklađena.

Naime, prvenstvo su završili na petom mjesto sa samo dva boda iza trećeplasiranog što je odličan rezultat s obzirom na uvjete.

Većina kadeta od sljedeće sezone prelazi u juniore, a shodno tome većina njih će otići u druge hrvatske klubove pošto se još ne zna u kojoj će ligi igrati seniori NK Varaždina.

Postonjski i Marciuš će od iduće sezone braniti boje Rijeke. Marcijuševa majka istaknula je da njezin sin odlazi u klub gdje će se u nogometnom smislu dobro razvijati.

- Bilo je nekoliko ponuda, no mi smo se odlučili za Rijeku. Riječ je o vrlo zdravoj sredini sa odličnim uvjetima, a najbitnije nam je da se Marko razvija u nogometnom smjeru. Nadam se da će se jednog dana vratiti u neki bolji Varteks - istaknula je Renata Marciuš.

Osim što su mladi nogometaši na meti Rijeke, trojica za sada odlaze u Slaven Belupo. Riječ je od Ujlakiju, Seniću i Boraku, a trojci bi se uskoro mogao pridružiti i Kolarić.

U nogometnim kuloarima šuška se da bi mladi reprezentativac Marko Stolnik mogao u Dinamo. Riječ je o polivalentnom mladom igraču koji može igrati na poziciji stopera, bočnog i zadnjeg veznog, a izgleda da je Dinamo ozbiljno "zagrizao".

- Interes Dinama postoji, no ništa još nije riješeno- istaknuo je kratko Markov otac Slavko Stolnik.

Odlasci talentiranih igrača u druge klubove kao rezultat će imati raspad odlične generacije koja se baš i neće dobro provesti u ligi od iduće sezone.

- Za sve ove odlaske sigurno nisam kriv, moji igrači su svojim igrama privukli pažnju na sebe. Treba ti dugo da skupiš pravu generaciju, a to će se sada prosuti vrlo brzo- zaključio je trener kadeta NK Varaždin Zoran Kastel.

Komentari