Josip Brezovec iz Dinama prelazi u Slaven Belupo

Objavljeno: 14.06.2011. 14:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Bivši kapetan varaždinskog nogometnog prvoligaša i aktualni nogometaš zagrebačkog Dinama Josip Brezovec karijeru će uskoro nastaviti u koprivničkom Slaven Belupu.

Karijera Josipa Brezovca u hrvatskom prvaku Dinamu trajala je samo šest mjeseci. Breza se zagrebačkom klubu pridružio na zimu, a poslodavci su mu već, bez da su mu dali pravu priliku, dogovorili transfer u novi klub, koprivnički Slaven Belupo.

Iako je na početku zimskih priprema oduševio tadašnjeg šefa struke Dinama Vahida Halihodžića, Brezovec je uskoro iz neobjašnjivih razloga pao u drugi plan i do kraja prvenstva skupljao je samo mrvice od minutaže.

Mediji su proteklih tjedana spekulirali da će Brezovec kod novog trenera Krunoslava Jurčića dobiti šansu u Dinamu, koju realno prije niti nije dobio, ali to je na današnjoj konferenciji za novinare demantirao sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Kako donosi internet portal Index, Mamić je objavio da je Dinamo dogovorio odštetu za Brezovca sa Slaven Belupom i da se sada samo čeka da igrač i koprivnički klub usuglase uvjete suradnje.

- Ukoliko se dogovore oko godišnje gaže, Slaven Belupo ima našu dozvolu da Brezovec potpiše za njih. Ne bih htio pričati koliko iznosi odšteta - rekao je Zoran Mamić za index.hr

Breza nam je pak potvrdio da je realizacija transfera vrlo izvjesna i da bi uskoro trebao potpisati ugovor s koprivničkim klubom.

- Dogovorio sam uvjete sa Slaven Belupom i za nekoliko dana bih trebao potpisati ugovor – kratko nam je rekao Brezovec dodavši da će više komentirati kad potpiše ugovor s novim klubom.

Brezovec će se u Koprivnici tako pridružiti brojnoj varaždinskoj koloniji. Goran Mujanović, Leon Benko, Alen Maras, Drago Papa, Nikola Frljužec – sve su to aktualni igrači Slaven Belupa koji su ili produkt nogometne škole varaždinskog prvoligaša ili nekadašnji dugogodišnji igrači varaždinskog kluba.

Slaven Belupo se inače od ulaska u 1. HNL volio koristiti uslugama varaždinskih nogometaša i trenera. Tamo su, od istaknutijih bivših nogometaša Varteksa, igrali i Miljenko Mumlek, Matija Kristić, Nikola Šafarić, Srebrenko Posavec i Bojan Vručina, Dražen Besek i Zlatko Dalić su bili treneri, Zlatko Ivanković je jedan od tvoraca njihove omladinske škole...


Komentari