Herkov i Rožmarić odlični u BiH, uoči svjetskog prvenstva

Objavljeno: 25.07.2011. 10:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su  na  Otvorenom prvenstvu BiH u spustu i sprintu koje se održalo na rijeci Uni kod Novog Grada (bivši Bosanski Novi) u Bosni i Hercegovini.

Klasični spust za juniore i seniore održan je na stazi dužine 5 km, a u konkurenciji kajaka jednosjeda u kategoriji juniora najbolji rezultat ostvario je Matej Herkov ispred Davida Rožmarića na drugom mjestu, a Mia Fadiga pobijedila je u kategoriji juniorki. Pobjedu je ostvario i Dušan Brkušanin u kategoriji seniora gdje je Aleksandar  Brkušanin zauzeo 5. mjesto, a Michel Ivić plasirao se na drugo mjesto u kategoriji veterana. Kadeti su nastupili  na stazi  1 km, a u kajaku jednosjedu kod kadeta pobijedio je Antonio Hiržin, dok su se od petog do sedmog mjesta plasirali Matija Fadiga August i Filip Bence.

Natjecanje u sprintu održano je na stazi dužine 500 metara. U kajaku jednosjedu ponovo je pobijedio Matej Herkov u kategoriji juniora. Na drugo mjesto su se plasirali  David Rožmarić kod juniora,  Mia Fadiga kod juniorki, Dušan Brkušanin kod seniora,  Michel Ivić kod veterana te u kanu dvosjedu u kategoriji juniora par Antonio Hiržin i Matija Fadiga. Kod seniora u kajaku Aleksandar  Brkušanin plasirao se na 5. mjesto.

Odlični rezultati u pojedinačnoj konkurenciji odrazili su se na  skupni poredak gdje je ekipa Kajak kanu kluba Varteks zauzela prvo mjesto ispred ekipe  KKK Vrbas iz Banja Luke i  KKK Jarun iz Zagreba.

Ovo natjecanje bila je završna provjera za Mateja Herkova i Davida Rožmarića koji su u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske otputovali u  Češku gdje se kod mjesta Opava od 26. do 31. srpnja održava Svjetsko prvenstvo u spustu i sprintu.

Komentari