Kajakaši Varteksa osvojili čak 37 medalja na Prvenstvu Hrvatske

Piše: evarazdin

Objavljeno: 17.09.2012. 14:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na stazi uz drenažni kanal HE Donja Dubrava proteklog vikenda održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u kajak kanu spustu, sprintu i slalomu za kadete, juniore i seniore, a kajakaši Varteksa osvojili su sveukupno 37 odličja...

Na prvenstvu su nastupile posade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, i Makedonije a Kajak kanu klub Varteks je bio izvršni organizator.

U subotu je na programu bilo natjecanje  u slalomu, a u jutro je održano natjecanje za kategorije kadeta i juniora. Naslove državnog prvaka osvojili su ekipa juniora u kajaku u sastavu Antonio Hiržin, David Rožmarić i Damian Kukec, u kajaku  i  kanu jednosjedu Mia Fadiga kod juniorki te u kajaku Maja Štimac kod kadetkinja.

Drugo mjesto zauzeo je u kajaku David Rožmarić kod juniora i Marinela Hiržin kod kadetkinja,  a na treće mjesto se plasirao Damian Kukec u kajaku. Na četvrto mjesto plasirali su se u kajaku Antonio Hiržin kod juniora i Matija Fadiga kod kadeta. U kategoriji juniora u kanu jednosjedu August Bence i Filip Bence zauzeli su 7. i 8. mjesto, a na 7. mjesto plasirala se i ekipa kajaka jednosjeda u sastavu Matija Fadiga, Maja Štimac i Nela Hiržin.

U popodnevnim satima je na programu bio slalom za seniore, a naslov državnog prvaka u kajaku je osvojila Mia Fadiga koja je zauzela i drugo mjesto u kanu jednosjedu, a treće mjesto u kajaku jednosjedu je zauzela ekipa Damian Kukec, Antonio Hiržin i David Rožmarić te Marinela Hiržin kod kadetkinja.

Kod kajaka jednosjeda  Damian Kukec zauzeo je 11. mjesto, Antonio Hiržin bio je 12., a Matija Fadiga i David Rožmarić plasirali  su se na 16. i 17. mjesto. U kanu jednosjedu Miljenko Tomašek je zauzeo 12. mjesto, a  Filip Bence i August Bence plasirali  su se na 16. i 17. mjesto.

Natjecanje za državno prvenstvo nastavilo se u nedjelju kada je u jutro na programu bio klasični spust na stazi  dužine 2 kilometara.

Naslove državnih prvaka ostvarili u  kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja, David Rožmarić kod juniora, kod seniora Aleksandar Brkušanin, u kanu dvosjedu kod seniora posada Elvis Sanjković i Siniša Martinčević, ekipa seniora u sastavu  Aleksandar Brkušanin, David Rožmarić i Antonio Hiržin te ekipa juniora u sastavu  David Rožmarić, Damian Kukec i Antonio Hiržin.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku jednosjedu Antonio Hiržin kod juniora i Mia Fadiga kod juniorki u kajaku i kanu jednosjedu,  Matija Fadiga kod kadeta, Marinela Hiržin kod kadetkinja, posada kanu dvosjedu Matej Herkov i David Rožmarić kod seniora, te u kajaku ekipa seniora u sastavu Matej Herkov,  Michel Ivić i Damian Kukec.

Brončanu medalju osvojio je Damian Kukec u kajaku jednosjedu kod juniora. U kanu jednosjedu kod juniora August i Filip Bence zauzeli su 4. i 5. mjesto,  a u kategoriji seniora u kajaku Matej Herkov i Michel Ivić plasirali su se na 6. i 7. mjesto.

Prvenstvo  je završeno natjecanjem u sprintu gdje se na stazi dužine 350 metara naslove državnih prvaka osvojili u  kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja, David Rožmarić kod juniora i Matej Herkov kod seniora, u kanu dvosjedu Damian Kukec i Antonio Hiržin  kod juniora, a Elvis Sanjković i Siniša Martinčević kod seniora, i ekipa seniora u sastavu  Matej Herkov, David Rožmarić i Antonio Hiržin.

Na drugo mjesto plasirali su se  u kajaku Matija Fadiga kod kadeta,  Antonio Hiržin kod juniora i Mia Fadiga kod juniorki u kajaku i kanu jednosjedu,  te ekipa seniora  u kajaku jednosjedu u sastavu Aleksandar Brkušanin,  Michel Ivić i Damian Kukec. 

Treće mjesto u kajaku jednosjedu osvojio je Damian Kukec juniora  i Aleksandar Brkušanin kod seniora. Na četvrto mjesto u kanu jednosjedu se plasirala ekipa Mia Fadiga,  August i Filip Bence.  Michel Ivić zauzeo je 5. mjesto u kajaku jednosjedu, a Filip Bence i August Bence su u kanu jednosjedu kod juniora zauzeli su 5. i 6. mjesto.

Prvenstvo je za varaždinske kajakaše završilo tako s osvojenih  18 zlatnih, 14 srebrnih i 5 brončanih odličja.

Komentari