Kako je Željko Čengić izabran za v.d. ravnatelja Gradskih bazena?

Objavljeno: 11.10.2011. 14:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Na sjednici Gradskog vijeća otkrivena je „kulisa“ aktualnih događanja oko izbora v.d. ravnatelja Javne ustanove „Gradski bazeni“.  Zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat priznao je da je utjecao na to tko će biti v.d. ravnatelja „Gradskih bazena“ uz objašnjenje da netko tko Gradskim bazenima daje 9 milijuna kuna ima pravo izabrati v.d. ravnatelja.

>> Borba za fotelje na Bazenima: Željko Čengić novi v.d. ravnatelj

Vijećnica Amalija Koren koja je ujedno i članica Upravnog vijeća JU „Gradski bazeni“, vijećnike je upozorila sa aktualnim događanjima u Gradskim bazenima.

Istaknula je da je na sjednici 13. rujna Upravno vijeće donijelo odluku da Damir Premužić bude v.d. ravnatelja Gradskih bazena, no dva dana kasnije zamjenik ravnatelja Željko Čengić zabranio mu je da preuzme dužnost pravdajući se da se mora napraviti primopredaja. Primopredaja nikad nije provedena pa Premužić službeno nije preuzeo dužnost za koju je izabran.

Dodala je da je na sjednici Gradskog vijeća 15. rujna na odluku UV Gradskih bazena reagiralo i Gradsko vijeće i to smijenom tri člana UV „Gradskih bazena“ te da je 7. listopada novo Upravno vijeće izabralo dotadašnjeg zamjenika ravnatelja Željka Čengića za v.d. ravnatelja JU „Gradski bazeni“ na rok od mjesec dana.

- Ovo što se događa na Bazenima nije cirkus. Cirkus je mjesto gdje se ljudi zabavljaju, a ovo nije ni malo zabavno za zaposlenike Gradskih bazena - naglasila je vijećnica Koren dodavši da je zbog aktualnih događanja podnijela ostavku na mjesto članice Upravnog vijeća JU "Gradski bazeni".

Zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat priznao je da je i on pridonio tome da Upravno vijeće promijeni svoju odluku i da imenuje Željka Čengića vršiteljem dužnosti ravnatelja.

- Smatram da Grad, kao netko tko Bazenima godišnje uplaćuje 9 milijuna kuna, što je više od 85% godišnjeg proračuna Bazena, ima pravo odabrati tko će biti v.d. ravnatelj. Na rujanskoj sjednici Upravnog vijeća rekao sam članovima tko je kandidat Grada za v.d. ravnatelja, a UV je odabralo nekog drugog. To tak ne ide da netko daje 9 milijuna kuna, a onda nema pravo odabrati ni v.d. ravnatelja. Ne samo da je ta odluka bila protivna prijedlogu osnivača, odnosno Grada Varaždina, nego je bila i protivna zakonu na što je članove UV upozorio i odvjetnik - istaknuo je Horvat.

Horvat je naglasio da je v.d. ravnatelja izabran na rok od mjesec dana i da će uskoro biti raspisan javni natječaj za novog ravnatelja JU "Gradski bazeni" koji će se morati pozabaviti poslovanjem te gradske javne ustanove.

Podsjetio je da je u tijeku istraga vezana uz sumnjive isplate iz "Gradskih bazena" putem studentskih ugovora, a novi ravnatelj morat će se pozbaviti i možebitnim viškom zaposlenika i ostalim problemima u toj javnoj ustanovi.

Komentari