Kampanja za gradonačelnika preselila u Gradsko vijeće

Objavljeno: 11.10.2011. 10:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nije trebalo dugo čekati da se politička kampanja preseli u prostorije Gradskog vijeća. Borbu u „političkoj areni“ već za vrijeme aktualnog sata otvorili su kandidat za gradonačelnika, aktualni zamjenik gradonačelnika Zlatko Horvat i vijećnik Nino Lučić.

Očekivalo se da bi na današnjoj sjednici Gradskog vijeća moglo biti „vruće“ jer prijevremeni izbori za gradonačelnika su u nedjelju što znači da je, možda i najizglednijim kandidatima Zlatku Horvatu i Goranu Habušu, to jedna od zadnjih prilika za „debatu“.

>> Sjednicu možete pratiti i uživo putem LIVESTREAMA!

>> Trećim rebalansom proračun smanjen za 5,5 milijuna

>> Nalaz revizije po obimu liči na Rat i mir

Aktualni zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat pronašao je priliku da se dotakne izbora.

U sklopu aktualnog sata vijećnik Vlado Vlašić (HNS) pitao ga je što je s prvom ratom za kupnju zemljište za izgradnju POS stanova u Ulici Vilka Novaka.

- Prva rata u visini od milijun eura dospijela je sredinom svibnja, a u ugovoru stoji da ako se ne plati u roku od 30 dana da vjerovnik može uputiti opomenu i poslati na naplatu cjelokupno potraživanje. Jeste li bilo što poduzeli da se to ne desi? Pa vi ste ipak pravnik – pitanje je koje je uputio Horvatu koji je to shvatio kao provokaciju.

- Ne razumijem ovo da sam ja „ipak“ pravnik. Zar ste time željeli reći da se lažno predstavljam. Ja imam diplomu i diplomirani sam pravnik. Kad smo već kod lažnog predstavljanja, vaš kandidat Habuš je jedini koji se krivo predstavlja. Na njegovim plakatima piše „Vaš gradonačelnik“, a to nije istina. To ćemo tek vidjeti tko će biti gradonačelnik - odgovorio je Horvat.

Uskoro se u raspravu uključio i očiti Horvatov zagovornik Nino Lučić koji je u raspravi oko mišljenja koje su odvjetnici koje je angažirao Grad da provjere pravnu utemeljenost ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada istaknuo da je to mišljenje također dio kampanje za gradonačelnika.

- O tim ugovorima očitovali su se i drugi odvjetnici koji su dali oprečno mišljenje i očito je da je mišljenje odvjetničkog društva Vidović & Vidović dio prljave političke kampanje koja ima za cilj dovesti u nepovoljniji položaj najizglednijeg kandidata za gradonačelnika Zlatka Horvata - istaknuo je Lučić kojeg je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman opomenuo da kampanji za gradonačelnika nije mjesto na sjednici.

Kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a za gradonačelnika Goran Habuš kasnije je vijećnicima poručio da se nema namjeru javljati za riječ jer ne želi da se njegovi govori u Gradskom vijeću tumače kao dio njegove kampanje za gradonačelnika.

- S druge strane, vidim da se moj protukandidat uopće ne libi govornicu Gradskog vijeća koristiti u te svrhe - zaključio je Habuš.

Komentari