Knapić ponovno prosvjeduje pred varaždinskim sudom

Objavljeno: 18.04.2011. 11:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Bivši poznati varaždinski atletičar Željko Knapić ponovno prosvjeduje pred zgradom suda u Varaždinu kako bi upozorio javnost na, kako ističe, „korupcijsku hobotnicu“ koja vlada Varaždinom sastavljenu od poduzetnika, gradonačelnika te predsjednika suda i sudaca. Knapić tvrdi da ga je ta varaždinska korupcijska hobotnica koštala vrijedne nekretnine na otoku Šipanu.

Željko Knapić čak šest puta je proglašen najboljim sportašem Grada Varaždina, no umjesto po svojim sportskim postignućima, u javnosti je poznatiji po svojoj dugogodišnjoj sudskoj borbi sa varaždinskim poduzetnikom Ivanom Žajom.

Afera je počela kad je prije sedam godina Knapić krenuo u nadogradnju kuće na otoku Šipanu. S obzirom da nije imao dovoljno novca, dio je posudio od tvrtke za financijsko posredovanje u vlasništu Ivana Žaje. Kuća je na kraju završila u Žajinom vlasništvu, a Knapić i dalje tvrdi da je prevaren i da je Žaja „najveći kamatar u državi“ te da su mu u prevari pomagali čelni ljudi varaždinskog suda.

Varaždinski je sud naime pravomoćnom presudom odlučio da u slučaju nije bilo nepravilnosti i time je Knapić nepovratno izgubio svoju vrijednu nekretninu. Prije četiri godine zato se lancima vezao ispred varaždinskog suda, nedavno je i štrajkao glađu ispred zgrade Državnog odvjetništva u Zagrebu, a u ponedjeljak je počeo svoj novi prosvjed ispred zgrade varaždinskog suda.

Iako je iscrpcio sve pravne mogućnosti, ističe da ga to neće spriječiti da nastavi prosvjedovati i ukazivati na to da Varaždinom vlada „korupcijska hobotnica“.

- Svoju nekretninu, danas vrijednu nekoliko stotina milijuna kuna, sam izgubio. Žalio sam se i Vrhovnom sudu i DORH-u i USKOK-u, no svugdje sam dobio odgovor da je presuda pravomoćna i da je nitko ne može promijeniti. Sada želim samo upozoriti javnost na „kamatara“ Žaju i njegove prijatelje na sudu, u odvjetništvu i u Gradskoj vijećnici da se slučaj koji se dogodio meni ne bi dogodio više nikome - rekao nam je Knapić koji je ispred zgrade suda postavio transparente kojima upozorava da varaždinskim sudom vlada „korupcijska hobotnica“. Kaže da će se pred sud vraćati svaki dan s novim transparentima.


FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX


Komentari