Kneginečkim rodiljama novčana naknada od tisuću kuna

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.03.2012. 08:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Općina Gornji Kneginec i ove će godine rodiljama s područja općine redovito isplaćivati jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenčeta, i to na temelju podnesenog zahtjeva roditelja.

U utorak, 20. ožujka načelnik općine Goran Kaniški uručio je u općinskim prostorijama 21 jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od tisuću kuna rodiljama s područja općine.

Načelnik je okupljene upoznao sa činjenicom da je Općina Gornji Kneginec jedna od rijetkih koja ima pozitivni natalitet.

To zasigurno ne ovisi o jednokratnim novčanim pomoćima koje se mogu smatrati simboličnom gestom Općine, već o činjenici da kneginečka općina ima dva općinska vrtića, razvijeno osnovnoškolstvo te mogućnost pronalaska zaposlenja u Poduzetničkoj zoni.

Spomenute pogodnosti su mnogi mladi prepoznali i upravo u Općini Gornji Kneginec u kojoj pronalaze dom za zasnivanje svojih obitelji.

Za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć potrebno je podići zahtjev u prostorijama Općine ili ga potražiti na Internet stranicama općine www.kneginec.hr

Nakon što se zahtjev popuni, uz priloženu potrebnu dokumentaciju dostavlja se u prostore Općine.

Komentari