Kolarić: Javnost ima pravo znati je li protiv nekog vijećnika podignuta kaznena prijava

Objavljeno: 03.08.2012. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Andrej Švoger

Vijećnik Hrvatskih laburista u varaždinskom Gradskom vijeću Božidar Kolarić podržao je prijedlog nezavisne vijećnice Marije Habijan da se životopisi članova nadzornih odbora i upravnih vijeća gradskih institucija i javnih tvrtke objave na internet stranicama grada te najavio da će predložiti kolegama vijećnicima donošenje još nekoliko odluka koje bi trebale povećati transparentnost gradske vlasti.

Kolarić je podržao prijedlog da se životopisi članova nadzornih odbora i upravnih vijeća uz autorizaciju objave na službenim stranicama Grada Varaždina.

- To daje mogućnost da se široj javnosti predstave ljudi koji upravljaju ili nadziru rad gradskih institucija ili društava u vlasništvu Grada - ističe Kolarić te dodaje da će tražiti da se vrlo precizno definira uspješnost Javnih ustanova.

- U ovom gradu postojala su društva čiji su članovi Nadzornih odbora bili brojniji od radnika u  tom društvu. I ne samo to nego su uvaženi članovi Nadzornih odbora uredno primali naknadu, a novaca za plaće radnika nije bilo. Iz svih tih razloga Hrvatski laburisti će se maksimalno založiti da javnost konačno dozna kakve su reference onih koji su pojedina društva bacili na koljena kao i onih koji su nadzirali rad uspješnih – naglašava Kolarić.

Dodaje da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća službeno predložiti da se na službenim internet stranicama Grada Varaždina omogući gradskim vijećnicima da malo šire prezentiraju svoj životni put i reference.

- Mislim da bi javnost trebala znati je li u protekle tri godine od saziva ovog Gradskog vijeća protiv kojeg vijećnika podignuta kaznena prijava zbog financijskih malverzacija koja je rezultirala i podizanjem optužnice. Javnost ima pravo znati apsolutno sve o svim Gradskim vijećnicima – zaključio je Kolarić.

Komentari