Kostanjevac: Činimo sve da smanjimo cijenu prijevoza

Piše: evz/vinica.hr

Objavljeno: 09.09.2011. 11:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, zatražit će direktan ugovor s Autobusnim prometom  kako bi se iznos mjesečne karte od 300 kuna, koju od ove godine srednjoškolci moraju plaćati, smanjila na 150 kuna.

Kako se izjasnio u svom obraćanju roditeljima srednjoškolaca, Odluku o izmjeni Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza učenika srednjih škola Varaždinske županije, kojom se utvrđuje obveza u sufinanciranju mjesečne autobusne karte u iznosu od 300 kuna, potpisao je samo zato da roditelje riješi brige i neizvjesnosti, iako se s njom ne slaže.

Direktan ugovor zatražit će s prijevoznikom „Autobusnim prometom“ , a vijećnicima Općinskog vijeća Općine Vinica proslijedit će  na usvajanje prijedlog Odluke kojom bi Općina Vinica preuzela obvezu podmirivanja dodatnih 150,00 kn  mjesečno po učeniku što znači da bi roditelji mjesečno  podmirivali samo razliku   u iznosu od 150,00 kn.

Ukoliko se predložena odluka usvoji, roditeljima će za rujan biti vraćena razlika  uplaćenog iznosa, a od 1. listopada  sufinancirali bi mjesečnu kartu sa 150 kuna.

Podsjetimo, od ove školske godine Varaždinska županija ukinula je besplatan prijevoz za srednjoškolce i uvela novi model sufinanciranja u kojem roditelji moraju mjesečno izdvajati 300 kuna, dok bi razliku do pune cijene podmirivali županija i općine i gradovi u istom iznosu.

Komentari