Kreće izrada novog Gradskog programa za mlade u Lepoglavi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.07.2013. 20:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Članovi Savjeta mladih Grada Lepoglave krenuli su u izradu novog Gradskog programa za mlade, strateškog dokumenta koji definira gradsku politiku za mlade, a koji će biti sastavni dio Gradske razvojne strategije.

Prvi Gradski program djelovanja za mlade kreiran je još 2007. godine i nakon 5 godina implementacije, prema izvornom nacrtu, rade se modifikacije programa kako bi bolje definirao nove trendove, stavove, potrebe, aspiracije i potencijale koji mladi imaju danas na području Grada Lepoglave.

Izradu je inicirao gradski Savjet mladih, a ono važno kod ove inicijative jest da će većinu članova radne skupine činiti upravo mladi iz Lepoglave okupljeni oko lokalnih organizacija mladih.

Nakon uvodnog sastanka slijedi formiranje radnih skupina i proces istraživanja potreba i problema mladih u Lepoglavi koji će se provoditi na području Višnjice, Kamenice, Žarovnice i Lepoglave.

U izradu novog Gradskog programa za mlade uključit će se srednjoškolci, studenti te zaposleni i nezaposleni mladi. Na taj način, Gradu je lakše usvajati i provoditi strategije koje su došle upravo od krajnjih korisnika jer takvi dokumenti najbolje opisuju probleme ciljane skupine.

Komentari