za sigurnost penjača

Grad Novi Marof osigurao je dio opreme za izmjenu dotrajalih hvatišta na Maloj stijeni na Pokojcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2018. 10:15

Zadnja izmjena: 22.09.2018. 10:25

Području Novog Marofa vrlo je zanimljivo posjetiteljima, a dio atraktivnosti ponude, posebice za sportaše, rekreativce i ljubitelje prirode svakako je penjalište Pokojec kod Podruta.

Penjalište ima 50-tak uređenih smjerova i jedno je od većih penjališta u ovom dijelu Hrvatske. U suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – stanicom Varaždin, koja je započela svojevrsni projekt obnove ovdašnjih penjališta, ali i s penjačima iz okolice, Grad Novi Marof osigurao je dio opreme za izmjenu dotrajalih hvatišta na Maloj stijeni na Pokojcu, a na kojoj se nalazi i većina uređenih smjerova, sve kako bi se povećala sigurnost samih penjača.

 Zbog odrona dijela stijene trenutno je na snazi zabrana penjanja na Velikoj stijeni prema uputi HGSS-a. Kako je ovaj prostor česta točka i svih ostalih rekreativaca i zaljubljenika u prirodu plan je na vidikovcu iznad same penjačke stijene postaviti ogradu i klupu kako bi doživljaj prirode bio što ugodniji.

Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizirala je svojevrsne Dane otvorenih vrata penjališta Pokojec kao promociju ovog nadasve zanimljivog prostora, a koji uz blizinu ostalih lokaliteta može poslužiti za prekrasan jednodnevni ili višednevni izlet.

 

Komentari