Lepoglava: Dodijeljene jednokratne novčane potpore za 22 bebe

Objavljeno: 06.11.2014. 19:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/Lepoglava - novcane potpore za bebe

Drugi put u ovoj godini Grad Lepoglava je organizirao prijem za obitelji s novorođenom djecom te im uručio jednokratnu gradsku novčanu pomoć.

Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač sretnim su roditeljima, uglavnom mamama koje su s bebama u naručju ispunile gradsku vijećnicu, uručili novčane potpore u visini 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvom, drugom ili trećem, odnosno svakom sljedećem novorođenčetu u obitelji.

Dodijeljene su 22 jednokratne pomoći za 22 novorođene bebe s područja grada Lepoglave - 15 djevojčica i sedam dječaka.

- Kao gradonačelnik imam izazov da osiguram onaj dio pozicije u gradskom proračunu, a to je više od 140 tisuća kuna na godišnjoj razini, za potporu novorođenoj djeci. Čak i više ako to na sreću bude potrebno. Uvijek ističem da ono što radimo, ciljevi koje si postavljamo i sadržaji koje stvaramo, sve to radimo za djecu, naše najmlađe. Na nama je da pomognemo obiteljima u trenucima kad dobe prinovu – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Ovo nam je drugo dijete pa smo dobili 2.000 kuna. Taj novac nam je jako bitan i dobro nam je došao, jer je sve skupo, od pelena, odjeće do hrane. Grad nam ovako stvarno ide na ruku – rekla je Jožica Hrženjak.

Iznos potpora za novorođenu djecu, koji Grad Lepoglava redovito isplaćuje, ove je godine povećan. Naime, u razgovoru s obiteljima s novorođenom djecom, u Gradu Lepoglavi su uvidjeli da je tim obiteljima najpotrebniji novac, pa su sredstva za ostale gradske potpore za novorođenčad preusmjerene u novčane potpore.

- Do sada smo sufinancirali dio dohrane, no sada roditelji mogu kod liječnika dobiti tu dohranu automatski, pa smo dio novca koji smo izdvajali za tu namjenu, u dogovoru s roditeljima, pretvorili u financijsku pomoć, kako bi sami kupili stvari koje su im najpotrebnije – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i dodao kako Grad Lepoglava važnim smatra komunikaciju s građanima i donošenje odluka na temelju njihovih prijedloga.

Ipak, i dalje na području grada postoje i drugi programi koji pomažu obiteljima s novorođenom djecom. To se prije svega odnosi na radionice koje Grad organizira uz pomoć patronažne službe, a na kojima budući i novi roditelji mogu dobiti stručne savjete o trudnoći i kasnije o brizi za dijete, ali i podršku roditelja koji su već prošli taj proces.

- Grad Lepoglava čini sve da mlade obitelji ostanu na našem području i da od toga svi – i oni i Grad, imamo koristi – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

{gallery}Lepoglava - novcane potpore za bebe{/gallery}

Komentari