Lepoglava: Prilazna cesta groblju kasni zbog nesređenih imovinsko pravnih odnosa

Objavljeno: 23.09.2012. 14:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: lepoglava.net

Nikako da krene projekt izgradnje ceste koja bi spajala Ulicu Ivana Mažuranića s Ulicom Eugena Kvaternika u Lepoglavi i tako omogućila jednostavniji prilaz gradskom groblju i okolnim naseljima, piše lepoglava.net

Naime, Kvaternikova ulica koja vodi prema gradskom groblju u jednom svom djelu prolazi uskim koridorom između kuća i jedva da omogućava mimoilaženje automobila.

Kako prostora za njeno proširenje nema, Grad Lepoglava odlučio je prije nekoliko godina izgraditi cestu kojom će na drugoj lokaciji spojiti ove dvije ulice i omogućiti normalnu prometnu protočnost.

No, gradnja ceste nikako da krene, a glavni uzrok zastoja gradnje je imovinsko pravne naravi. Naime, dio građana ne želi svoje parcele, na kojima bi nova cesta trebala biti izgrađena, prodati Gradu Lepoglavi po ponuđenoj cijeni od 50 kuna za četvorni metar, već za četvorni metar svog zemljišta traže od 80 do 100 kuna na što Grad ne pristaje.

Pored toga, dio parcela ima nesređenu vlasničku strukturu što dodatno otežava postupak otkupa. S toga je Grad pokrenuo postupak izvlaštenja kako bi došao u posjed zemljišta za izgradnju ceste, odnosno nove gradske ulice na potezu prema gradskom groblju.

Komentari