Lepoglavski branitelji sve više se uključuju u gradske aktivnosti

Objavljeno: 28.09.2015. 18:04

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 14:29

Foto: UBH lepolava

Domovina se brani i u miru i svi zajedno moramo doprinijeti razvoju, prije svega grada u kojem živimo. Pri tom moramo sačuvati istinu o Domovinskom ratu te se zauvijek sjećati naših poginulih branitelja, istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić pozdravljajući članove Skupštine udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava na redovitoj sjednici Skupštine održanoj u Lepoglavi...


Pri tom je istaknuo odličnu suradnju branitelja i Grada Lepoglave. I upravo se kroz izvješće o radu Udruge, koje je Skupštini podnio njen predsjednik brigadni general Zdravko Jakop, moglo iščitati u kojoj se mjeri, a ona je značajna, lepoglavski branitelji uključuju u gradske aktivnosti.


Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglave protekle se godine svojim programima i projektima, kao nositelj ili partner Gradu Lepoglavi, javila na nekoliko natječaja – od onih na gradskoj do onih na državnoj razini. U većini slučajeva s uspjehom dobivši financijsku potporu za obilježavanje spomena na poginule branitelje s područja grada Lepoglave te obnovu spomen obilježja poginulima u Domovinskom ratu u visini od gotovo 50.000 kuna.

- Za sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave – njih 11, organizirali smo ili sudjelujemo u organizaciji memorijalnih natjecanja. Organizirali smo nekoliko tribina, posjetili za božićne blagdane obitelji naših poginulih branitelja, bili smo jedni od inicijatora proslave Dana branitelja Varaždinske županije te sudjelovali u mimohodu organiziranom za tu prigodu u Varaždinu, uključili smo se u Dane otvorenih vrata udruga u Lepoglavi, sudjelovali na hodočašću u Ludbregu, posjetili Vukovar – istaknuo je brigadni general Jakop govoreći o provedenim aktivnostima u 2015. godini dodajući kako će neke planirane aktivnosti, koje još to nisu, biti provedene do kraja godine – prije svih obnova spomen obilježja poginulim braniteljima na području grada Lepoglave.
Što se programa rada za iduću godinu tiče plan je minimalno zadržati postojeću razinu aktivnosti uz nastojanje realizaciju još nekih projekata kao što su snimanje dokumentarnog filma o 11-orici poginulih branitelja s područja grada Lepoglave te uređenja njihova zajedničkog spomen obilježja. I dalje će se zadržati visoki nivo suradnje i partnerski odnos s Gradom Lepoglavom.

Skupština je prihvatila izmjene Statuta Udruge temeljem kojih će se, kao pridruženi članovi, u rad udruge moći uključiti i mladi koji podupiru programe i ciljeve Udruge.



Skupštini udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz gradonačelnika Marijana Škvarića nazočili su i njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga grada Ivanca i Lepoglave, braniteljskih udruga 7. i 2. gardijske brigade, braniteljskih udruga iz susjednih općina te predstavnici organizacija civilnog društva s područja grada Lepoglave.

Komentari