Lepoglavsko gradsko vijeće održalo posljednju ovogodišnju sjednicu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.12.2012. 13:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Lepoglavsko gradsko vijeće na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, u četvrtak, 27. prosinca, odlučilo je o rebalansu proračuna za 2012. godinu. Ovogodišnji proračun rebalansom je smanjen za 1.561.024 kuna i sada iznosi 19.900.475 kuna.

- Kod prihodovne strane naglasio bih da su izvorni porezni prihodi na razini planiranih. Dobili smo više sredstava iz kapitalnih i tekućih potpora, prije svega od poreza na dobit na području Grada, na temelju čega možemo reći da je povećana i gospodarska aktivnost. Jedino nismo proveli prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni, jer smo htjeli pričekati da potpuno komunalno uredimo ta zemljišta. Prodaju planiramo realizirati početkom sljedeće godine – objasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Kod rashodovne strane nigdje nije promijenjena niti jedna proračunska stavka, a posebno bih istaknuo komunalnu infrastrukturu gdje smo nešto manjim sredstvima riješili sve ono što smo planirali. Znači, proračunski korisnici dobili su u cjelosti planirana sredstva, a sve ugovorne obveze koje Grad ima s izvođačima su u potpunosti isplaćene. Grad ovog trenutka nije nikome ništa dužan – naglasio je Škvarić.

Na sjednici se raspravljalo i o donošenju Programa javnih potreba u 2013. godini koji uključuje građenje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, tekuće održavanje komunalne infrastrukture, javnih potreba u sportu, poticanja poljoprivredne proizvodnje, raspodjeli sredstava za potrebe socijalne skrbi te programe u vatrogastvu, civilnoj zaštiti, javnom informiranju, udruga građana i političkih stranaka.

Osim toga usvojen je i Program rada Savjeta mladih Grada Lepoglave za 2013. godinu, kojeg je predstavio njegov novoizabrani predsjednik Mario Žuliček.

Komentari