HRVAČKI KLUB LUDBREG

Ludbreška hrvačica Iva Gerić odlična na jakom UWW turniru u Dormagenu

Objavljeno: 25.02.2019. 08:20

Zadnja izmjena: 25.02.2019. 08:21

Iz Hrvačkog kluba ponovo stižu odlične vijesti, ponajprije se to odnosi na žensko hrvanje u kojem njihovih nekoliko hrvačica redovito ostvaruju vrlo zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Iva Gerić je nastupila u sastavu reprezentacije na vrlo jakom UWW turniru u Dormagenu u kategoriji kadetkinja do 61 kg. Na turniru svake godine nastupaju ponajbolje hrvačice svijeta u seniorskom i kadetskom uzrastu pa su se tako i ove godine mogli gledati mečevi olimpijskih i svjetskih nositeljica medalja. Veliki uspjeh bio bi samo sudjelovati, a Iva je prvog dana ostvarila tri uvjerljive pobjede i ušla u finale te osigurala medalju. U prvom meču tuširala je predstavnicu Kazahstana, u četvrtfinalu bila bolja od domaće hrvačice Luise Schell na bodove 3:0,  a u polufinalu je slavila tehničkim tušem 10:0 protiv kolegice iz reprezentacije, Nike Slavice Anđelić.

Malo sreće

Drugog dana na rasporedu su bila finala, a Ivu je čekao meč protiv još jedne Kazahstanke. Nakon pomalo nervoznog ulaza Iva je vodila borbu i puno pokušavala, ali protivnica se dobro branila i poentirala te na kraju potpuno iscrpljena ipak pobijedila Ivu na bodove 7:1.

U klubu su zadovoljni ostvarenim rezultatom u Dormagenu, gdje im je ne tako davno bilo nezamislivo i nastupiti.  Pred Ivom se nalazi daljnji plan priprema. 

Također u subotu se održalo prvenstvo Hrvatske za kadete u Brezovici gdje su Leo Petrić u kategoriji do 65 kg i Berislav Varović do 80 kg osvojili vrlo dobra sedma mjesta pod vodstvom trenera Darka Frankola.

U klubu s nestrpljenjem isčekuju 18. svibanj, kada će se održati naš velik međunarodni turnir u Ludbregu - Colluctatio Centrum Mundi, na kojem očekuju spektakularne borbe.

Komentari