Ludbreški kraj: Sigetec bez kanalizacije, Segovina bez vodovoda

Objavljeno: 14.09.2012. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Unatrag nekoliko godina, još u vrijeme kad je na gradonačelničkoj fotelji sjedio Ivan Lončarić, Ludbrežanima se obećavaju projekti vrijedni više desetaka milijuna kuna. Jedan od takvih je i kanalizacijska mreža u Sigecu Ludbreškom, što prema svemu sudeći neće biti ostvareno u bliskoj budućnosti.

Grad je s mještanima Sigeca sklopio ugovore o sufinanciranju izgradnje kanalizacije u iznosu 700 tisuća kuna, a zanimljivo je da su Sigečani svoj dio obaveze riješili još lani.

Veći je problem što je izgradnja kanalizacije u Sigecu vezana za izgradnju pročistača, te dogradnju kanalizacijske mreže u Ludbregu kao i sanaciju postojeće u Selniku.

Naime, kanalizacija neće dobiti uporabnu dozvolu bez pročistača, budući da bi se u suprotnom sve otpadne vode bez filtriranja sljevale u Bednju.

S obzirom da sam pročistač košta oko 20 milijuna kuna, izgradnja cijele mreže stajala bi više od 30 milijuna kuna.

- U gradskom proračunu jednostavno ne možemo osigurati tako značajan iznos - rekao je Marijan Krobot, gradonačelnik Ludbrega te dodao kako Grad očekuje pomoć EU fondova i države.

Jedan od neostvarenih projekata je i izgradnja vodovodne mreže u Segovini, a nije sanirano ni odlagalište Meka u blizini ludbreškog svetišta.

Također, u blizini svetišta ima i jedna neasfaltirana ulica. Riječ je o Lovačkom putu, a stanari te ulice godinama pohode gradsku vlast ne bi li što dogovorili.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU

Komentari