Margečanci s biskupom proslavili 100. obljetnicu područne škole

Objavljeno: 02.10.2012. 15:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Varaždinski biskup Josip Mrzljak prisustvovao je u ponedjeljak prigodnoj svečanosti kojom je područna Osnovna škola u Margečanu proslavila 100. obljetnicu djelovanja, javlja Biskupija-varazdinska.hr

Svečanost je započela misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Margarete koje je predvodio varaždinski biskup uz domaćega župnika vlč. Alojzija Pakraca.

Na početku je biskup istaknuo kako je u spomenici župe navedeno da se tadašnji domaći župnik zalagao za izgradnju škole u mjestu Margečan. Ta se ideja ostvarila točno prije 100 godina, a znak je toga da se svećenici brinu za dobro naroda i kulturu čovjeka.

Biskup je u propovijedi poručio da kršćani neprestano moraju njegovati odnos učitelj – učenik.
Nakon mise održana je kraća akademija na kojoj je sve nazočne pozdravila ravnateljica škole u Radovanu Ankica Koščak.

Proslavi su prisustvovali zamjenik župana Milan Pavleković, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, načelnici susjednih općina i njihovi suradnici, te ravnatelji škola.

Gradonačelnik je u govoru napomenuo učenicima da jednoga dana kad završe školu ne zaborave svoj rodni kraj odakle su krenuli, svoje prve đačke korake iz ovih klupa, da ne zaborave odakle potječu i da se vrate u ovaj kraj i da ovdje potraže sreću i grade svoju budućnost.

Komentari