Bakulić nakon 10 godina odlazi s mjesta komunalnog pročelnika

Objavljeno: 20.12.2011. 12:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Najkasnije do Nove godine Grad Varaždin će dobiti novog pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline. Dosadašnji pročelnik Marijan Bakulić bit će premješten na neko drugo radno mjesto u Odjelu za komunal, a u fotelju pročelnika kao vršitelj dužnosti sjest će Vlado Vlašić, HNS-ov gradski vijećnik koji je do sada bio zaposlen u Varaždinskoj županiji.

Marijan Bakulić, koji je na funkciji pročelnika za komunal proveo 10 godina, rekao nam je da se ja sam zatražio od nove gradske vlasti da ga se smijeni sa funkcije pročelnika za komunal.

- Stavio sam mandat na raspolaganje odnosno podnio zahtjev da me se premjesti na neko drugo radno mjesto i to prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Nema tu ništa sporno. Moj zahtjev je odobren, dobio sam i rješenje koje sam potpisao i čim gospodin Vlašić dođe u Odjel za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline, ja više nisam pročelnik - rekao nam je Bakulić.

- Još ne znam koje će biti moje novo radno mjesto, ali mislim da će to biti u službi za pravne poslove - dodao je uskoro bivši pročelnik.

Pročelnik za komunal od 2001. godine

Na toj je funkciji proveo 10 godina i upravo u njegovom mandatu Grad Varaždin je napravio najviše po pitanju komunalnog uređenja.

U njegovom mandatu uređeni su tako Korzo, Franjevački trg, Gajeva, Bakačeva, Stančićev trg, Uršulinska, Trg Tradicijskih obrta, Park mladih, Park Pape Ivana Pavla II.

Svi ti poslovi, koje je kao glavni operativac za komunal nadgledao i provodio Bakulić, odrađeni su unutar financijskih okvira, u roku i bez nekih većih repova.

Uz njega se međutim vežu i neke kontroverze. Odnosi se to na odnos Grada Varaždina i Crtorada kao koncesionara naplate parkiranja te odluka da se koncesija nad varaždinskom Zračnom lukom i posao zbrinjavanja komunalnog otpada dodijele T7 Grupi.

Ti poslovi bili su naime u nadležnosti Odjela za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline kojeg je vodio Bakulić, iako je upitno kolika je bila njegova autonomija u donošenju odluka vezanih uz te poslove.

Na mjesto pročelnika 2001. godine došao je kao član HNS-a no osam godina kasnije, uoči lokalnih izbora 2009. godine, odlučio je s još nekolicinom utjecajnih HNS-ovaca koji su bili zaposleni u gradskim službama, napustiti tu stranku te se prikloniti nezavisnoj listi tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Vlado Vlašić novi v.d. pročelnika za komunal

Na upražnjeno mjesto komunalnog pročelnika trebao bi najkasnije do Nove godine, i to kao vršitelj dužnosti, doći Vlado Vlašić, HNS-ov gradski vijećnik koji je do sada bio zaposlen u Varaždinskoj županiji kao unutarnji revizor.

Vlašić je jedan od najbliskijih suradnika novog gradonačelnika Gorana Habuša tako da nije čudno da na strateški vrlo važno mjesto pročelnika za komunal dolazi upravo on.

Vlašić nam je potvrdio da će biti imenovan na mjesto v.d. pročelnika ali nije želio još ništa komentirati dok ne preuzme tu dužnost.

Komentari