Marijan Kopjar: Izlazim iz SDP-a jer ne želim rušiti Hrenića

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.03.2014. 11:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa Marijan Kopjar danas je priopćio kako izlazi iz SDP-a, a u novomarofskom Gradskom vijeću nastavlja djelovati kao nezavisni vijećnik.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Obavještavam Vas da sam s danom 26. ožujka 2014. godine izašao iz Socijaldemokratske partije Hrvatske, stranke u kojoj sam u zadnjih petnaest godina obnašao različite odgovorne dužnosti na gradskoj i županijskoj razini.

Ovim mi prestaje dužnost člana županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije, a ujedno napuštam i klub vijećnika HNS-SDP-HSU-HSS-Hrvatski laburisti u novomarofskom gradskom vijeću.

Današnji SDP se po mnogočemu razlikuje od stranke u koju sam ušao davne 1999. godine, pa sam odlučio svojoj sad već bivšoj stranci, bivšim kolegicama i kolegama poželjeti sve najbolje u njihovom daljnjem radu.

Moram spomenuti i činjenicu da je SDP Varaždinske županije u zadnjih pet godina izgubio dosta dobrih ljudi koji su godinama bili prepoznatljiva lica SDP-a širom županije ili u svojim sredinama, od kojih su mnogi bili moji osobni prijatelji.

Zahvaljujem SDP-u što sam imao priliku biti kandidiran i izabran za gradskog vijećnika na izborima 2001. i 2005., zamjenika gradonačelnika 2009. te potpredsjednika gradskog vijeća 2013. godine. Svoj politički put nastavljam kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću, vođen vlastitom savješću i procjenama, poštujući biračko tijelo koje je na izborima glasalo za listu HNS-SDP-HSU s koje sam izabran.

Moji politički stavovi ostaju napredno lijevi i otvoren sam za suradnju sa drugim lijevim političkim opcijama, iako su mi prioriteti stručno-poslovne naravi.

Ne želim da se s mojim imenom barata u bilo kakvim mogućim planovima za rušenje proračuna, izazivanje krize vlasti ili kadrovskih promjena u Gradu Novom Marofu, iz koje god političke opcije oni dolazili. Smatram da sam ovim dovoljno rekao za javnost i ne vidim potrebe za daljnjim objašnjenjima."

Komentari