Izvanredna skupština

Marinela Belavić na čelu DVD-a Varaždinske Toplice

Objavljeno: 19.01.2016. 19:39

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 17:03

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice održalo je izvanrednu izbornu Skupštinu na kojoj je, uz članove Upravnog i Nadzornog odbora te zapovjednika, izabrana i nova predsjednica DVD-a Marinela Belavić.

Govoreći o godini i aktivnostima koja su pred Društvom nova predsjednica najavila je da će se naglasak u radu staviti na osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova te školovanje 2 mlađa člana za vozače „C“ kategorije. Najavljena je i nabavka nove vatrogasne opreme kao i provođenje protupožarne preventive te podizanje kvalitete rada s vatrogasnom mladeži.

- DVD Varaždinske Toplice pružat će pomoć u organizaciji različitih manifestacija na području grada Varaždinskih Toplica, a posebno će se obilježiti 4. svibnja – Dana vatrogasaca RH. U ovoj godini važan segment u radu je provođenje preventivnih aktivnosti u obrazovnim ustanovama, domaćinstvima i obrtničkim radnjama, razvijanje informatičkog sustava kako bi se olakšao rad članstva te provedba zadaća programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH – kazala je Belavić.

Sudjelovat će se i na proslavama godišnjica DVD-a na području Varaždinske županije. Ujedno je najavljena i organizacija javne vježbe te sudjelovanje na Gradskom i Državnom natjecanju.

Na održanoj Skupštini bila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić. Zahvalila je članovima Društva na njihovom nesebičnom, volonterskom radu te spremnosti da svakog trenutka svoje zdravlje i sigurnost stave u drugi plan i pomognu onima kojima je u tom trenutku pomoć hitno potrebna. Najavila je da će Grad Varaždinske Toplice i dalje u okviru svojih mogućnosti pružati financijsku, ali i ostalu pomoć, jer su članovi DVD-a Varaždinske Toplice svojim radom to i zaslužili.

Osim što je na Skupštini izabrana nova predsjednica Belavić, za zapovjednika DVD-a izabran je Goran Novosel. U Upravni odbor izabrani su: Darko Belavić, zamjenik zapovjednika Mario Karafin, Darko Vudrag, tajnica DVD-a Ema Čosić, Goran Levatić, Milan Čolja i Mario Kraus. U tročlani Nadzorni odbor izabrani su: Karlo Hlebec, Stjepan Dvorski i Vitomir Janušić.

Komentari