Mario Habek ponovo izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.10.2013. 15:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: SDP

Članovi Socijaldemokratske partije Hrvatske Varaždinske županije 27. listopada su ponovo izabrali saborskog zastupnika i dosadašnjeg predsjednika Županijske organizacije Maria Habeka za predsjednika i naredne četiri godine.

Na izbore koji su jučer provedeni u šest gradova i 22 općine u Varaždinskoj županiji, izašlo je 51 posto članstva županijskog SDP-a, a Habek je osvojio 99 posto glasova, dok je jedan posto bilo nevažećih glasova.

- Zahvaljujem svim članicama i članovima na ovom povjerenju i drugom mandatu. Iako sam na kraju izbornog procesa ostao jedini kandidat, ovaj izbor za mene nije ništa manje značajan, dapače motiviran sam još više i vjerujem da ću u ovome drugom mandatu još čvršće i odlučnije upravljati strankom na županijskoj razini kao prvi među jednakima. I nadalje ćemo biti odgovorna stranka koja sudjeluje u upravljanju županijom, te svim gradovima i većinom općina, a osim priprema za sljedeće lokalne izbore za nešto manje od četiri godine, iznimno nam je bitna priprema stranke za sljedeće parlamentarne izbore. Naime, koalicija predvođena SDP-om preuzela je upravljanje državom u iznimno teškim vremenima, uvodi red u državu što nije lako, i ne traje jedan mandat i zato će nam iznimno bitno, a usudim se reći i za cijelu državu da SDP s partnerima ostane na čelu države. U Varaždinskoj županiji imamo čvrsto uporište i cilj nam je da tako i ostane, naravno uz još veću ulogu Sdp-a. U svim našim organizacijama u općinama i gradovima provode se izbori i krajem godine s novoizabranim vodstvima krećemo u pripreme za ostvarivanje tog cilja - poručio je predsjednik Mario Habek nakon proglašenja rezultata izbora.

Ostatak županijskog vodstva, dvoje potpredsjednika, predsjedništvo i Županijski odbor, SDP-ovci će izabrati na izbornoj konvenciji koja će se održati 29. studenog ove godine u Varaždinu.

Komentari