Marofski Crveni križ započeo provoditi program rada s mladima

Objavljeno: 19.12.2013. 12:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u rujnu 2013. započelo je s provedbom novog programa rada s mladima pod nazivom "ABC - Crveni križ, ideja humanosti".

Cilj je humanistički odgoj djece i mladih, te njihovo uključivanja u aktivnosti i programe Crvenog križa.

Program se uspješno provodi u 4 dječja vrtića (Novi Marof, Bambi, Zeko Ljubešćica, Tratinčica Varaždinske Toplice) i 7 osnovnih škola ( Novi Marof, Remetinec, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Breznički Hum, Bisag, Visoko).

U njegovoj provedbi sudjeluje asistentica za rad s mladima GDCK Novi Marof, mag. paed. soc. Dijana Kuček.

U dječjim vrtićima obrađena je prva o tri predviđene teme pod nazivom "Prva pomoć - prava pomoć", s ciljem upoznavanja djece s osnovama pružanja prve pomoći i razvijanja osjećaja solidarnosti, humanosti i potrebe pružanja pomoći drugima. Tema je obrađena u 4 dječja vrtića i njome je obuhvaćeno 154 djece raspoređeno u 8 grupa.

U osnovnim školama program se provodi u 7 osnovnih škola, 46 razrednih odjela (5.-8. razred) i njime je obuhvaćeno 907 učenika, a do prosinca 2013. provedene su 131 edukativna radionica.

Sudjelovanjem u provedenim radionicama djeca su usvojila znanja o nastanku, povijesti, razvoju i djelatnostima Pokreta Crvenog križa u
svijetu i Hrvatskoj, upoznala se upoznala s humanitarnim organizacijama, načelima humanitarnog rada i pojmom humanosti, te
usvojila znanja o ljudskim pravima s naglaskom na dječja prava.

Ukupno je od rujna do prosinca 2013. u programu provedeno 139 edukativnih radionica (139 školskih sati), u kojima je sudjelovalo 1061 dijete u dobi od 4.-15. godina.

Komentari