SITUACIJA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

DOZNAJEMO! Nula upisanih za mesare i krojače, ali smo uspjeli dobiti - građevinarce

Objavljeno: 21.08.2018. 12:52

Zadnja izmjena: 22.08.2018. 09:07

I dok od danas kreće popunjavanje slobodnih mjesta u srednjim školama, za neka zanimanja u našoj županiji barem za sada nema spasa. Naime, ostali smo bez mesara i krojača...

Da li zbog plaće ili nečeg drugog, izgleda da zanimanje mesar i krojač u našoj županiji nije nimalo privlačno. To potvrđuje i poražavajuća činjenica da se u ovoj školskoj godini nije upisao niti jedan mesar i krojač čime je Srednja strukovna škola ostala bez tih zanimanja ove godine. Situacija nije bajna niti u ostalih trogodišnjim deficitarnim zanimanjima za koja se dobiva stipendija Ministarstva poduzetništva i obrta u iznosu od 750 kuna, ali i poslodavci također nude stipendiranje. Kako nam potvrđuju iz Srednje strukovne škole Varaždin, unatoč tome odaziv je opet prilično slab i još uvijek ima mjesta za upisat se u trogodišnja deficitarna zanimanja.

Građevina se ipak spašava? 

Ipak, ima tu i dobrih vijesti koje nam dolaze iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, koja je uspjela upisati sva zanimanja, pa čak i ona koja su bila kritična kao što su primjerice, zidari i keramičari. Pozitivne i ohrabrujuće vijesti dolaze nam i iz Strojarske i prometne škole Varaždin koja je već u ljetnom roku popunila sva upisna mjesta i također upisala sva zanimanja među kojima su i limari - ugroženo deficitarno zanimanje o kojem smo svojevremeno pisali. 

Komentari