Milihramu pobjeda u spustu, debi Herkova u Svjetskom kupu

Objavljeno: 17.04.2011. 16:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Članovi reprezentacije Hrvatske nastupili su u petak i subotu na prve dvije utrke Svjetskog kupa u spustu  i sprintu održane na rijeci Noguera Pallaresa kod mjesta Sort u Španjolskoj.

Na stazi na kojoj je prošle godine održano svjetsko prvenstvo i ove su se godine naši natjecatelji vratili sa medaljama.

U petak je održana utrka u klasičnom  spustu na stazi dužine 6,6 km gdje  je Emil Milihram u konkurenciji kanu jednosjeda ponovio prošlogodišnji plasman i pobijedio ispred njemačkog reprezentativca Normana Webera.

Odličan plasman ostvarili su i ostali članovi reprezentacije, Tomislav Lepan na 5. mjestu i Igor Gojić  na 7. mjestu.

Po prvi je puta na utrci Svjetskog Kupa nastupio Matej Herkov koji je u kajaku jednosjedu zauzeo 26. mjesto.

U subotu je održan sprint na stazi dužine 600 m kojem je u kanu jednosjedu pobijedio svjetski prvak Francuz Claudepierre, Emil Milihram se plasirao na 4. mjesto, Igor Gojić bio je 6., a Tomislav Lepan natjecanje je završio na 8. mjestu. Matej Herkov  je u kajaku jednosjedu zauzeo 27. mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa u  konkurenciji kanu jednosjeda nakon prve dvije utrke  Emil Milihram dijeli prvo mjesto s istim brojem bodova kao i  Francuz  Yann Claudepierre.

Postignuti rezultati pokazuju da su svi odlično pripremljeni mjesec dana prije prvog velikog natjecanja, Europskog prvenstva u spustu koje će se održati sredinom svibnja u srpskom Kraljevu.

Komentari