Ministar Ostojić: Do dolaska hitne na mjesto poziva potrebno je prosječno 11 minuta

Objavljeno: 13.12.2012. 12:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u pratnji župana Predraga Štromara i ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminke Begić obišao je i razgledao kako funkcionira županijski Zavod za hitnu medicinu.

- Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije vrlo dobro funkcionira i postoji značajan napredak. Od trenutka poziva do dolaska hitne na mjesto poziva potrebno je prosječno 11 minuta, dok je od trenutka kad je preuzet pacijent do dolaska u bolnicu potrebno od 12 do 18 minuta. Drugi je indikator kvalitete visok postotak uspješnih reanimacija, oko 25 posto - zadovoljan je bio stanjem u županijskom Zavodu ministar zdravlja.

U Zavodu je, inače, zaposleno 146 djelatnika čija je primarna zadaća pacijent, napomenula je ravnateljica Jasminka Begić.

- Svi smo pozicionirani i fokusirani na pacijenta, to je temelj naše zadaće svaki dan. Problemi postoje, ali to su sve stvari koje su kod nas svedene na minimum - s ponosom je naglasila Begić te dodala da su pred Zavodom veliki planovi.

- Velike nas stvari očekuju po pitanju poziva, dispečerske službe, povezanosti te gubitaka granica među gradovima, općinama i županijama. Vozilo i ekipa koja je najbliža, još će u kraćem vremenu stići do pacijenta nego što dosad. Do kraja 2013. godine očekujemo da će velik dio priprema biti završen te da će 2014. godine to i profunkcionirati - najavila je Begić.

Župan Predrag Štromar rekao je pak da uskoro očekuju još nekoliko novih vozila, ali i da očekuju da se tijekom siječnja uspostavi novi sustav veza pomoću kojeg bi ljudi na terenu i u hitnoj mogli još kvalitenije raditi. 

Komentari