Mirela Holy: “Balograd“ u Brezju ne pristaje uz Špancirfest i Varaždinske barokne večeri

Objavljeno: 28.08.2015. 19:41

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03

Foto: Nikola Kokotec / Josip Novak

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy i lani je posjetila Špancirfest, a ovogodišnji dolazak iskoristila je za druženje s članovima varaždinske Gradske organizacije i njihovim stranačkim kolegama iz Međimurja...

Predstoje nam parlamentarni izbori i namjeravamo se što više družiti s građanima u predkampanji, pojasnila je Mirela Holy neke od razloga posjeta festivalu uličnih šetača.

- Namjeravamo se špancirati nekoliko sati i usput uživati u nastupima performera i koncertima – rekla je Holy koja je u naš grad doputovala automobilom.

Ni ovaj put, dodaje, nisu joj promakle gomile baliranog otpada u Brezju.

- Varaždin je grad baroka, cvijeća i glazbe, a ne „balograd“. Ekološka bomba koju imate u predgrađu, nikako ne pristaje uz Barokne večeri i Špancirfest. Žao mi je što kao ministrica zaštite okoliša nisam uspjela riješiti taj problem koji je i sigurnosni. Brezje je u blizini prometnica i naselja, a tu se stvara ogromna koncentracija eksplozivnog plina metana. Zapravo, u Varaždinu imate dosta sreće u nesreći – upozorava Holy.

Njezin OraH, kaže, samostalno će izađi na parlamentarne izbore i tako će biti sve dok u Hrvatskoj postoje političari koji jedan dan govore jedno, a već idućeg - drugo.

- Naš je prijedlog izbornog sustava da se ide na zabranjivanje predizbornih koalicija jer se one ne baziraju na programskoj suradnji i pokušaju rješavanja problema u društvu. Sve se svodi na političku trgovinu. Nije nam lako kao maloj stranci izaći na izbore i bilo bi korektno da budu održani u 11. mjesecu 2015. – istaknula je Holy koja se zalaže i za fiksiranje datuma parlamentarnih, lokalnih i predsjedničkih izbora.

Na novinarsko pitanje kakva izborna očekivanja ORaH ima na sjeverozapadu Hrvatske, Holy je kratko rekla: U 3. izbornoj jedinici želimo osvojiti barem jedan mandat!

Komentari