Zbog šljunka kaznena prijava protiv načelnika Korotaja?

Objavljeno: 16.06.2011. 14:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Protiv 52-godišnjeg načelnika jedne općine s područja Varaždinske županije i same općine podnesene su kaznene prijave zbog nezakonite eksploatacije građevinskog pijeska i šljunka. Sumnja se da su načelnik i općina na taj način oštetili državni proračun za više od milijun kuna. Neslužbeno doznajemo da se radi o Mirku Korotaju i općini Cestica...

Kako se navodi u priopćenju policije, rovedenim inspekcijskim nadzorom i krim istraživanjem utvrđeno je da općina kojoj je na čelu osumnjičeni načelnik, nije pribavila rudarsku koncesiju za izvođenje rudarskih radova na području općine.

U razdobolju od studenog 2006. do kraja ožujka ove godine bez dozvole je eksploatirano oko 42 tisuće kubnih metara građevinskog pijeska i šljunka u rastresitom stanju.

Eksploatirani pijesak i šljunak je općina prodavala pravnim i fizičkim osobama koje imaju prebivalište na području općine ili na njenom prostoru izvode građevinske radove pribavši si na taj način prihod od oko milijun kuna bez PDV-a. Za taj je iznos oštećen državni proračun.

Korotaj: Šljunak s igrališta, završio na nerazvrstanim cestama

Neslužbeno doznajemo da se radi o slučaju iz općine Cestica, te da je načelnik protiv kojeg je podnesena prijava naćelnik opčine Cestica Mirko Korotaj. Korotaj nam je rekao da nema nikakvu informaciju o kaznenoj prijavi, ali da su posljednjih mjeseci obavljani inspekcijski nadzori.

- Šljunkom i pjeskom koji nam je ostao kao posljedica radova na nogometnom igralištu zasipavali smo nerazvrstane ceste. Mislim da tim nisam učinio nikkavu štetu, već samo korist za sve žitelje općine - ustvrdio je Korotaj.

Radovi na proširivanju igrališta obavljali su se od 2006. godine, a radi se o igralištu NK Poleta, popularnoj cestičkoj "Grabi", koja je i nastala eksploatiranjem šljunka.



Komentari