Mještani Bednje podnijeli kaznenu prijavu protiv načelnika Bistrovića

Piše: Luka Špac

Objavljeno: 22.02.2013. 08:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Županijsko državno odvjetništvo, kako neslužbeno doznaje Varaždinski tjednik, stigla je prijava koju je više anonimnih mještana podnijelo protiv općine Bednja i načelnika Mirka Bistrovića. ..

 U kaznenoj prijavi spominje se više slučajeva za koje mještani izražavaju sumnju da se radi o kaznenim djelima ili barem prekršajima, a državno odvjetništvo navodno je pokrenulo neke mjere i radnje vezane uz istragu tih slučajeva.

Mještani su, naime, upozorili DORH na slučaj dvoje bivših djelatnika općine, Josipa Huhoju i Ivana Hrupačkog, kojima je općina u proteklih nekoliko godina morala isplatiti čak 550.000 kuna na ime razlike u plaći, jer im je plaća nelegalno smanjena te im je onemogućeno pravo na rad.

Slučaj je to koji datira još iz 2001. godine kada je vlast u općini preuzeo HNS na čelu s tadašnjim načelnikom Zlatkom Koračevićem. Huhoja je ubrzo nakon toga dobio otkaz, te kasnije tužio općinu pa povukao tužbu kad se nagodio da mu općina isplati 300.000 kuna.

Hrupački je pak nastavio raditi u općini do 2009. godine. Njemu je općina isplatila 250.000 kuna na ime razlike u plaći, no Hrupački je tužio općinu i zbog povrede dostojanstva, odnosno mobbinga. Prije nekoliko dana sud je donio nepravomoćnu presudu kojom mu je dodijeljeno još 150.000 kuna. I Općina i Hrupački na tu su se odluku odlučili žaliti.

Više o priči iz Bednje te zašto je načelnik Bistrović novinare dočekao spreman, pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika od 21. veljače

Komentari