Mještani s 50 tisuća kuna pomogli u nabavi vatrogasnog vozila

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.10.2013. 17:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovrečan Dubrava prošle je subote, 5. listopada proslavilo 75. obljetnicu postojanja.

- U pograničnom području Općine Križovljan Cestica, u Velikom Lovrečanu, 18. lipnja 1938. godine u kući Andrije Ožvatića osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo koje je više desetljeća djelovalo pod nazivom DVD Dubrava Lovrečan, a od 1993. godine društvo djeluje pod nazivom DVD Lovrečan Dubrava - rekao je između ostalog na proslavi 75. godišnjice društva Franc Težak, predsjednik DVD-a koje danas u svojim redovima okuplja 153 člana među kojima je i 41 izvršni član, od čega je 18 žena.

Ove je godine iz vlastitih sredstava i uz pomoć Općine Cestica, sponzora i mještana naselja Dubrava Križovljanska, Veliki i Mali Lovrečan i Brezje Dravsko kupljeno novo kombi vozilo vrijedno 211 tisuća kuna. Kupnju je sa 60 tisuća kuna pomogla Općina Cestica, a za kupnju vozila mještani spomenutih naselja uplatili su preko pedeset tisuća kuna.

Na proslavi obljetnice novi kombi blagoslovio je križovljanski župnik vlč. Zorislav Šafran.

Čestitku na uspješnom radu vatrogascima je uputio načelnik Mirko Korotaj, a svečanosti je uz domaće vatrogasce i mještane prisustvovalo stotinjak vatrogasaca iz VZO Cestica, DVD Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko, Babinec i Gradišće, DVD Vinica te predstavnici slovenskih društava PGD Bukovci, Zavrč, Korena, Maribor Pobrežje, kao i predstavnice Območne gasilske zveze Ptuj.

Komentari