eva osonjački

Mlada ivanečka sopranistica uspješna na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima

Objavljeno: 10.05.2024. 13:04

Zadnja izmjena: 10.05.2024. 13:08

Eva Osonjački iz Ivanca, učenica 2. razreda Glazbene škole u Varaždinu u klasi prof. Sanje Štefan, niže uspjehe i pobjede na natjecanjima nacionalnog i međunarodnog ranga.

Na nedavnom međunarodnom natjecanju glazbene mladeži Daleki akordi u Splitu, Eva je u konkurenciji 60 pjevača, u svojoj disciplini od šest različitih kategorija, osvojila najveći broj bodova te time postala laureatkinja u disciplini pjevanje.

Tom je prilikom pozvana da nastupi na završnom koncertu u dvorani J. Gotovca u Splitu, gdje joj je uručena i nagrada. Claudia Visca, profesorica pjevanja na Konzervatoriju u Beču, koja je bila jedna od članica žirija, pozvala je Evu da sudjeluje na Masterclassu koji se održavao u HNK Split.

Eva je sudjelovala i na XXIX. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Lions Grand Prix u Rijeci, gdje je izabrana za nastup na finalnom koncertu. Tom joj je prilikom dodijeljena i Nagrada Zajednice Talijana Rijeka za najbolju izvedbu skladbe talijanskog autora, a ta nagrada zapravo znači samostalni cjelovečernji koncert u Rijeci.

Komentari