mladi u lepoglavi

Mladi Lepoglavčani gostovali na konferenciji u Karlovcu, ali i ugostili 40 mladih iz nekoliko zemalja

Objavljeno: 17.12.2016. 18:50

Lepoglavski predstavnici Savejta mladih proteklog su vikenda sudjelovali u Karlovcu na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Hrvatske, ali su također i ugostili skupinu od 40 mladih iz više zemalja - od Slovenije do Sjedinjenih Američkih Država.

U Karlovcu su tri dana proveli sa stotinjak sudionika raspravljajući o jačanju uloga savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranja lokalnih politika. Radni dio konferencije moderirao je lepoglavski zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, a jedan od prijedloga konferencije jest uvođenje licence poput "grad - prijatelj mladih", kakva već postoji u Sloveniji.

- Drago nam je da smo sudjelovali na ovoj konferenciji ne samo kako bismo promovirali naš grad i naše aktivnosti, već i kako bismo upoznali nove kolege i buduće partnere. - poručio je predsjednik lepoglavskog Savjeta mladih Mario Žuliček.

EU goes WISELY u Lepoglavi

U sklopu međunarodnog projekta „EU goes WISELY“ koji se provodi kroz program Erasmus+, Lepoglavu je posjetilo 40-ak mladih iz više zemalja kako bi se upoznali sa samim gradom, Nezavisnom udrugom mladih (NUM) i osnovnim konceptom razvoja eko-društvene ekonomije. Mlade iz Češke, Grčke, Hrvatske, Litve, Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Sjedinjenih Američkih Država s radom lepoglavske NUM-a upoznao je Davorin Špičko.

- Iznimno mi je drago vidjeti kako Lepoglava postaje nezaobilazna stanica europske mladeži i kako se informacije, znanje, vještine i iskustvo koje Lepoglavčani nose nesebično dijeli upravo ovdje kod nas. – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač nakon svog predavanja. Projekt „EU goes WISELY“ provodi udruga „Mladi za Marof“ iz Novog Marofa, p čemu smo već pisali na našem portalu.

>> Članovi udruge 'Mladi za Marof' zajedno sa stranim gostima učili o društvenom poduzetništvu

Komentari