na autobusnoj stanici

Mladež SDP-a podjelom klipića i mandarina obilježili Međunarodni dan učenika

Objavljeno: 17.11.2019. 12:16

Zadnja izmjena: 17.11.2019. 12:16

Varaždinski forumaši, predvođeni predsjednikom Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin Lovrom Lukavečkim i ove su godine obilježili Međunarodni dan učenika i studenata te su petak ujutro proveli na autobusnoj stanici, družeći se sa mladima.


Uz podjelu klipića, mandarina i promotivnih materijala, iskoristili su priliku da popričaju sa svojim vršnjacima o aktualnostima vezanima za učenike i studente, kao što je opremljenost škola, provođenje tzv. reforme školstva, stipendije, sufinanciranje prijevoza za učenike, uvođenje financijskog opismenjavanja u škole na prostoru županije, ali i izvannastavne teme, uglavnom povezane s noćnim životom i zabavom mladih u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.
- U zadnjih godinu dana, kroz Savjete mlade i razna vijeća predložili smo niz izmjena, vezanih uz kvalitetu života mladih. Povećanje iznosa za stipendije, promjene Pravilnika o dodjeli stipendija i digitalizacija cjelokupnog sustava stipendiranja, kako bi isti bio bolji i transparentniji, ali i jednostavniji učenicima i studentima za prijavu. Danas će mladi studenti iz Varaždina, uz pomoć Savjeta mladih Varaždinske županije, imati osiguran besplatan prijevoz na ovogodišnju brucošijadu, što je prijedlog došao upravo od članova Foruma mladih SDP-a – rekao je Lovro Lukavečki.
Akciji forumaša pridružio se i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i mladi županijski vijećnik Luka Zrinski, koji je istaknuo kako se SDP, a pogotovo članice i članovi Foruma mladih, svojim aktivnim radom kroz Savjete mladih i radom u općinskim, gradskim i županijskim vijećima, iz dana u dan zalaže za što bolji status mladih u Varaždinskoj županiji.

Komentari