Mljekari prekidaju prosvjed: Do kraja dana kraj cestovnih blokada u Poljancu i Vratnu

Objavljeno: 28.02.2012. 15:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka objavio je da mljekari prekidaju prosvjede i da će se, ako bude potrebno, orijentirati na pravnu borbu. Do kraja dana i mljekari s područja Varaždinske županije bi se trebali maknuti sa prometnica u Poljancu i Vratnu i prekinuti blokadu.

Dnevnik.hr donosi da su na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka istaknuli da prekidaju prosvjed i da će, bude li potrebe, borbu nastaviti pravnim putem.

Naglasili su i da su prerađivači dužni platiti mlijeko po promemoriji, a ako dostave drugačije obračune Savez kreće u pravnu bitku kojom će pokušati osporiti jednostrani izlazak iz sporazuma koji je potpisan 2009. godine.

Vođa prosvjeda u Varaždinskoj županiji i predsjednik Udruge Seljačka sloga Nikola Dombaj rekao nam je da još nije upoznat sa odlukom Saveza tako da je ne može ni komentirati.

Dodao je međutim da će proizvođači mlijeka s područja Varaždinske županije i članovi udruge kojom predsjeda poštovati odluke Saveza tako da će najvjerojatnije do kraja  večeri povući svoje traktore s prometnica u Poljancu i Vratnu i prekinuti cestovne blokade.

Komentari