općina maruševec

Foto - Otvorene rekonstruirane prostorije Društvenog doma u Druškovcu

Objavljeno: 05.05.2023. 20:17

Zadnja izmjena: 05.05.2023. 20:18

Prigodnom svečanošću prošlog su vikenda u naselju Druškovec i službeno otvorene novouređene prostorije Društvenog doma, koji će biti u funkciji za potrebe mještana.

Riječ je o objektu koji datira iz 1927. godine kada je dovršen i otvoren za potrebe odvijanja osnovnoškolskog obrazovanja. Na zgradi su do 2021. godine odrađeni brojni manji zahvati kako bi se spriječilo njezino propadanje, a od tada do danas, u rekonstrukciju, energetsku obnovu te uređenje prizemlja objekta uloženo je oko 200 tisuća eura.

- Drago mi je kada možemo obilježiti završetak velikih investicija, ali isto tako, uvijek me veseli kada otvaramo ovakve „male“ objekte, koji su važni i puno znače za osiguravanje primjerene društvene infrastrukture u naseljima na području naše Općine u vidu prostora koji će moći koristiti naši stanovnici. Za ovaj smo Dom imali puno upita, pa sa zadovoljstvom možemo i formalno proglasiti ove prostore otvorenim, rekao je na prigodnoj svečanosti načelnik Mario Klapša.

Prizemlje uređenog Društvenog doma u Druškovcu uz dvoranu za druženja sada posjeduje uređene sanitarne čvorove, nove elektroinstalacije, instalacije modernog sustava grijanja i hlađenja, pametni televizor, besplatni Wi-Fi te AVD uređaj nabavljen europskim sredstvima budući da Općina Maruševec maksimalno koristi mogućnosti prijave na natječaje za fondove jer uvijek u investicijama želi iskoristiti sve dostupne mogućnosti sufinanciranja koje su joj na raspolaganju.

Komentari