Može li HDZ s ljevičarskim kandidatom dr. Cingulom ponovno preuzeti vlast u Varaždinu?

Objavljeno: 02.03.2013. 09:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

HDZ ponovno nije u svojim redovima mogao naći kandidata za gradonačelnika pa su podržali profesora Cingulu, inače deklariranog ljevičara koji je 1990. godine na parlamentarnim izborima bio kandidat Saveza komunista Hrvatske - Stranke demokratskih promjena, donosi Varaždinski tjednik...

Goran Habuš, Marijan Cingula ili možda Božidar Kolarić, Ladislav Ilčić, Robert Podolnjak, Vjeran Radelić. To su oni koji za sad imaju ambicije zasjesti na mjesto gradonačelnika Varaždina u slijedećem mandatu, a do svibnja vrlo vjerojatno pojavit će se i neka nova imena na nezavisnim listama. Prema predviđanjima borba u drugom krugu mogla bi se voditi između Habuša, gradonačelnika kojemu mnogi zamjeraju što nije ispunio predizborna obećanja, i profesora Cingule, koji je deklarirani ljevičar, a kojeg sada podržava HDZ.

Prema provedenim anketama Kukuriku koalicije, provedenim prije nekoliko mjeseci, prema neslužbenim informacijama Goran Habuš ima najviše izgleda, ali ga prema statističkim podacima ipak čeka drugi krug.

U vrijeme kad su se te ankete provodile, HDZ je još uvijek u svojim redovima nisu uspjeli pronaći kandidata za gradonačelnika pa su odlučili stati iza uglednog i visoko obrazovanog profesora Marijana Cingule, koji se već sad istaknuo kao čovjek čvrstog stava te priznao da je po političkom opredjeljenju ljevičar.

Više o očekivanom dvoboju Habuša i profesora Cingule, te ostalim kandidatima za slijedeće lokalne izbore pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 28. veljače...

Komentari