in memoriam

Na današnji dan prije dvije godine preminuo je Mladen Košćak Dena

Srednjoškolsko ugostiteljsko obrazovanje stekao je 1970-ih u Zagrebu, gdje je svjedočio zbivanjima Hrvatskog proljeća, što ga je trajno obilježilo. Njegovi konobarski počeci vežu se uz Ključice u Novom Marofu i Tonimir u Varaždinskim Toplicama, a 1980-ih otvorio jednu od najpopularnijih gostionica u novomarofskom kraju, glasovitu „Potkovu“...
Objavljeno: 21.04.2022. 12:13

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 12:37

Vrijeme leti. Već se navršilo dvije godine otkako je na današnji dan, 21. travnja 2020., preminuo Mladen Košćak Dena, naširoko poznati novomarofski ugostitelj i dugogodišnji održavatelj izletišta Lužec pokraj Novog Marofa.

Mladen Košćan rođen je 1952. godine u Oštricama pokraj Novog Marofa, gdje je završio i osnovnu školu, dok je srednjoškolsko ugostiteljsko obrazovanje stekao u Zagrebu 1970-ih godina, gdje je svjedočio zbivanjima Hrvatskog proljeća, što ga je trajno obilježilo. Njegovi konobarski počeci vežu se uz Ključice u Novom Marofu i Tonimir u Varaždinskim Toplicama, a 1980-ih otvorio je jednu od najpopularnijih gostionica u novomarofskom kraju, glasovitu "Potkovu". 1990-ih u istom prostoru vodio je istoimenu trgovinu mješovitom robom, a od polovice 2000-ih sve do svoje smrti brinuo se za izletište Lužec u Oštricama. Bio je aktivan i u kraju vrlo poznati član HNS-a, te ga je karakterizirao široki interes za društveno-politička zbivanja u općenitom smislu. Preminuo je nenadano u 68. godini života. Njegovi prijatelji i nebrojeni poznanici i dalje njeguju uspomenu na njega, a povodom prve obljetnice njegove smrti ekskluzivno smo pronašli i objavili snimku zatvaranja Potkove 1988., koju i ovom prigodom prenosimo. Neka mu je laka rodna gruda koju je toliko volio.

 

Komentari