4. po redu

Na Geotehničkom fakultetu u Vraždinu održan Dan karijera u inženjerstvu okoliša

Objavljeno: 10.12.2022. 09:24

Zadnja izmjena: 10.12.2022. 09:24

Na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jučer je završen dvodnevni događaj 4. dan karijera u inženjerstvu okoliša, koji je uživo i putem online platforme Zoom okupio 170 sudionika.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratio dekan fakulteta Hrvoje Meaški koji je ujedno i otvorio skup. U sklopu Dana karijera studentima su se predstavile renomirane tvrtke koje djeluju u području inženjerstva okoliša te su studentima pružene informacije "iz prve ruke" o mogućnostima obavljanja stručne prakse tijekom njihovog studija, ali i kasnijeg zapošljavanja.

U petak, studentima su se predstavili završeni studenti koji su prepričali svoja iskustva na tržištu rada. Ovaj je Dan karijera pobudio interes studenata koji su se kroz izravnu komunikaciju s predstavnicima tvrtki upoznali s aktualnim stanjem na tržištu rada u Hrvatskoj, ali i ispitali mogućnosti obavljanja stručne prakse te izrade završnih i diplomskih radova u suradnji s prisutnim tvrtkama. Istovremeno, poslodavci su dobili bolji uvid u znanja i kompetencije koja stječu studenti Geotehničkog fakulteta završetkom preddiplomskog i diplomskog studija Inženjerstvo okoliša.

Dan karijera održao se u sklopu projekta "Stjecanje ključnih praktičnih
vještina u području inženjerstva okoliša". Ukupna vrijednost projekta
iznosi 3,9 milijuna kuna i u cijelosti se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Komentari