Novčana pripomoć za novorođenčad

VESELO U TRNOVCU Načelnik općine Trnovec Bartolovečki podijelio novčanu pomoć roditeljima novorođenčadi

Objavljeno: 16.09.2016. 13:00

Zadnja izmjena: 16.09.2016. 14:38

Bilo je veselo danas u Trnovcu - načelnik Zvonko Šamec obradovao je roditelje novorođenčadi s 2000 kn jednokratne pomoći.

Održana podjela je bila već treća ove godine, a ovom prilikom su podijeljene pripomoći za 17 beba u općini. Time je do sada ukupno podijeljeno 44 pripomoći, a u planu je i četvrta podjela koja će se održati u prosincu. 

Načelnik je istaknuo kako su ove dodjele najljepši trenuci, a od iduće godine će se za svakoga tko ima više od troje djece osigurati i veći iznos. Uz to je napomenuo kako općina nije zaboravila ni treću generaciju, svoje umirovljenike, za koju se također izdvajaju sredstva iz proračuna. 

Šamec: 'Veći dio proračuna ide za mlade'

Općina 60% proračuna, 2 milijuna kuna, odvaja za djecu i mlade te se redovito nagrađuju učenici i studenti koji ostvaruju uspjehe na raznim natjecanjima. Općina ima 41 stipendista, sufinancira cijenu vrtića i produženi boravak u dvije škole na svojem području. Jedina su općina na području Županije koja sufinancira produženi boravak.

Sredstva iz proračuna se izdvajaju s ciljem olakšavanja života mladim obiteljima, učenicima, studentima kako bi ih potaknuli da ostanu živjeti u općini i pridonose njezinom kontinuiranom razvoju.

Općina ima i relativno nisu stopu nezaposlenosti, naime, od ukupnog broja stanovnika, njih 6 800, tek je 170 nezaposlenih.

Kao malo uspomenu na ovaj lijepi događaj, svim roditeljima i sudionicima poklanjamo ovu malu fotogaleriju:

 

 

Komentari